....

ΒΑΡΙΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΕ ΌΣΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΓΑΛΑ

Αυξάνονται τα πρόστιμα για όσους κάνουν «ελληνοποιήσεις» στο γάλα. Η ηγεσία του ΥπΑΑΤ φαίνεται αποφασισμένη να κάνει πιο αυστηρά τα πρόστιμα για να σταματήσει αυτό το φαινόμενο. Αυτό τόνισε η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου στη συνάντηση που είχε την Τρίτη (9/10) με κτηνοτρόφους της Καβάλας. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγροΤύπου, τα πρόστιμα που θα επιβάλλονται θα είναι σε ποσοστό επί του ετήσιου τζίρου της επιχείρησης που θα παρανομεί.

Κατά την συνάντηση, που έγινε σε θετικό κλίμα, η Υφυπουργός αναφέρθηκε και στο πρόβλημα που υπάρχει με τις μειονεκτικές περιοχές. Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κτηνοτρόφων Καβάλας, Νίκος Δημόπουλος, που συμμετείχε στην συνάντηση, «εμείς ζητήσαμε από το ΥπΑΑΤ να ενταχθεί η Ανατολική Μακεδονία Θράκη στις περιοχές με μειονεκτήματα όπως έχει γίνει και με την Θράκη. Η Υφυπουργός φαίνεται ότι θα μελετήσει το πρόβλημα και ελπίζω να είναι θετική η απάντησή της.

Ακόμη αναφερθήκαμε και στο πρόβλημα με τα βοσκοτόπια και την «τεχνική λύση». Όπως μας είπε η κ. Τελιγιορίδου, το πρόβλημα θα λυθεί με τη νέα ΚΑΠ και την ένταξη νέων εκτάσεων στους επιλέξιμους βοσκοτόπους.

Αναφερθήκαμε και στο θέμα της υποστελέχωσης των κτηνιατρικών υπηρεσιών της Περιφέρειας και μας υποσχέθηκε ότι σύντομα θα λυθεί με την πρόσληψη νέων κτηνιάτρων που προγραμματίζει το ΥπΑΑΤ.

Ακόμη αναφερθήκαμε στο θέμα των ενισχύσεων de minimis για τους κτηνοτρόφους της Θάσου και η Υφυπουργός μας είπε ότι θα μελετηθεί και θα αποφασίσει για το αν θα καταβληθούν.

Τέλος ενημερώθηκε για το κρούσμα βρουκέλλωσης που εντοπίστηκε στην περιοχή της Λεκάνης».

Η σχετική ανακοίνωση του ΥπΑΑΤ αναφέρει τα εξής:

Τους βουλευτές Καβάλας κ.κ. Μορφίδη και Παπαφιλίππου, μαζί με αντιπροσωπεία κτηνοτρόφων της περιοχής δέχθηκε στο γραφείο της η Υφυπουργός ΥπΑΑΤ κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου.

Η Υφυπουργός ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες που λαμβάνει το Υπουργείο,  για τους ελέγχους στο γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, καθώς επίσης για την επικείμενη υπουργική απόφαση που θα αφορά τα πρόστιμα για την παράνομη εισαγωγή γάλακτος.

Η κ. Τελιγιορίδου ενημερώθηκε για το κρούσμα βρουκέλλωσης που εντοπίστηκε στην περιοχή της Λεκάνης και διαβεβαίωσε τους κτηνοτρόφους, πως άμεσα θα επισκεφθεί την περιοχή κλιμάκιο από την γενική διεύθυνση κτηνιατρικής, για να ερευνήσει την σπουδαιότητα του περιστατικού και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments