....

ΒΑΣΙΚΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Η ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ

Συνάντηση είχε ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας

Τάσος Κουράκης με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ένωσης Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. 

Στην συνάντηση ο Τάσος Κουράκης τόνισε πως είναι αυτονόητη ενέργεια το άνοιγμα των πινάκων και την προσμέτρηση της προϋπηρεσίας από το 2010 και μετά ενώ σημείωσε ότι κυρίαρχο ρόλο στο σύστημα μόνιμων διορισμών θα έχει η προυπηρεσία αφού για αυτόν μεγάλη αξία έχει η εμπειρία του αναπληρωτή καθηγητή.

Διαβάστε παρακάτω το αναλυτικό δελτίο τύπου της ΠΕΑΔ για το τι ειπώθηκε στην συνάντηση.

Σε θετικό κλίμα έγινε στις 9-3-2015 η προγραμματισμένη συνάντηση των μελών του ΔΣ Π.Ε.Α.Δ με τον αρμόδιο αν. Υπουργό Παιδείας κ.Κουράκη.

H ΠΕΑΔ εισηγήθηκε και έθεσε υπόψη του το ψηφισμένο από τις συνελεύσεις καταστατικό της πλαίσιο που αφορά:

- στην ανάγκη για άμεσους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών

 -στο άμεσο άνοιγμα των πινάκων και προσμέτρηση όλης της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών από το 2010 και μετά ,αφού αυτή θεμελιώνει εργασιακά δικαιώματα. Ένα σύνθετο σύστημα τρόπου διορισμού με ΑΣΕΠ και προϋπηρεσία 60% (διευρυμένο 24 μηνο) και προϋπηρεσίας 40%.

Με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού για ένα νέο σύστημα διορισμού η  Π.Ε.Α.Δ τόνισε επίσης τη σημασία της προϋπηρεσίας και ότι αυτή πρέπει να αποτελεί θεμελιώδη βάση και βασικό κριτήριο σε οποιοδήποτε σύστημα  διορισμού κάνοντας λόγο για τον αγώνα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που  εργάστηκαν σε όλη την επικράτεια επί πολλά χρόνια με ανυπέρβλητες οικογενειακές και οικονομικές δυσκολίες και κατοχύρωσαν τη δημόσια προϋπηρεσία τους σύμφωνα με τους νόμους και τις κείμενες διατάξεις.

Ο υπουργός θεώρησε ως αυτονόητη ενέργεια το άνοιγμα των πινάκων και την προσμέτρηση της προϋπηρεσίας από το 2010 και μετά, δεσμεύτηκε ότι στο σύστημα μόνιμων διορισμών πρωτεύοντα ρόλο θα έχει η προϋπηρεσία αφού για αυτόν μεγάλη αξία έχει η εμπειρία του αναπληρωτή καθηγητή στην τάξη και δόθηκε η  εντύπωση ότι από το νέο σύστημα διορισμού δε θα αποκλειστεί κανείς εκπαιδευτικός που έχει  προϋπηρεσία με ή χωρίς επιτυχία ΑΣΕΠ. Δε δεσμεύτηκε για συγκεκριμένο αριθμό προσλήψεων παρά μόνο ότι θα κάνει ό,τι μπορεί αριθμητικά καλύτερο στο πλαίσιο των 15.000 προσλήψεων που εξήγγειλε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Τόνισε την αξία της επιμόρφωσης για την ποιότητα της εκπαιδευτικής πράξης και δεν απέκλεισε στο νέο σύστημα διορισμών την μοριοδότηση των μεταπτυχιακών τίτλων. Υποσχέθηκε τέλος ότι το οποιοδήποτε νομοσχέδιο θα τεθεί σε δημόσιο διάλογο και διαβούλευση.

Ελπίζουμε  στην επίλυση των κρίσιμων ζητημάτων που αφορούν τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς αλλά και της Δημόσιας  παιδείας και γενικότερα του εκπαιδευτικού κόσμου και καλούμε τους μάχιμους αναπληρωτές να πλαισιώσουν το σύλλογό μας συμμετέχοντας στην επόμενη προγραμματισμένη  συνέλευσή μας στα γραφεία της ΟΛΜΕ στις αρχές της Μ. Εβδομάδας.

                                   Για το Δ.Σ

http://www.alfavita.gr

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments