....

ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΜΕ ΕΙΚΟΝΙΚΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ – ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΓΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ

Συνελήφθησαν την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021, μια 75χρονη πλαστική χειρουργός, η γραμματέας της 66 ετών και μια νοσηλεύτρια 59 ετών καθώς έκαναν εικονικούς εμβολιασμούς για τον κορονοϊό και δεν πίεζαν το έμβολο κατά τη διάρκεια του εμβολιασμού.

Στα κατασχεμένα βρέθηκε μάλιστα μια χρησιμοποιημένη σύριγγα χωρίς βελόνα, γεμάτη με δόση εμβολίου και ένα μισοάδειο φιαλίδιο εμβολίου.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, oι τρεις γυναίκες συνελήφθησαν για τα κατά περίπτωση αδικήματα της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, της άμεσης συνέργειας σε αυτή και για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών. Ειδικότερα, οι δυο ημεδαπές με τη συνδρομή της τρίτης, η οποία εργαζόταν ως νοσηλεύτρια σε Κέντρο Υγείας της Αττικής, πέτυχαν να βεβαιωθεί ψευδώς σε δημόσιο έγγραφο ότι εμβολιάσθηκαν κατά του κορονοϊού.

Πιο αναλυτικά, η υπόθεση διερευνήθηκε μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων και δεδομένων, τα οποία τέθηκαν υπόψη αρμόδιου Εισαγγελέα και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Από την επακόλουθη έρευνα και τη συνδυαστική αξιολόγηση και μελέτη του προανακριτικού υλικού που συγκεντρώθηκε, προέκυψε η συμμετοχή των ανωτέρω ημεδαπών στην υπόθεση του εικονικού εμβολιασμού.

Από την έρευνα στον χώρο όπου πραγματοποιήθηκε ο εικονικός εμβολιασμός βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα, τα οποία θα αποσταλούν για διενέργεια πραγματογνωμοσύνης. Οι συλληφθείσες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments