....

ΒΌΜΒΑ ΤΟΥ ΣΠΑΝΟΥΛΗ ΓΚΡΈΜΙΣΕ ΤΟ ΟΑΚΑ! (VIDEO)

Με ΤΡΕΛΟ τρίποντο του Σπανούλη στην λήξη της δεύτερης παράτασης, ο Ολυμπιακός νίκησε στο ΟΑΚΑ τον Παναθηναϊκό 81-82 και σήκωσε το πρωτάθλημα.

 

Μετά από ένα ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ παιχνίδι, ο Ολυμπιακός νίκησε 83-82 στην δεύτερη παράταση και με τρίποντο του Σπανούλη στην λήξη πήρε το πρωτάθλημα με 3-1! Ο Διαμαντίδης δεν μπόρεσε να παίξει καλή άμυνα, ο Πεδουλάκης αποφάσισε να μην κάνει φάουλ η ομάδα του και τελικά το… πλήρωσε πολύ ακριβά. O Παναθηναϊκός είχε γυρίσει με τρομερό σερί στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ στις παρατάσεις έχασε απίστευτες ευκαιρίες να... καθαρίσει το ματς. Αξίζει να αναφέρουμε, πως οδηγηθήκαμε στην δεύτερη παράταση από τρίποντο του Μάντζαρη στην λήξη.

Παρά την πίκρα τους, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού στο τέλος αποθέωσαν τον Διαμαντίδη, που έκλεισε πάντως με τον χειρότερο τρόπο την καριέρα του.

Τρομερό ξεκίνημα Ολυμπιακού και… Διαμαντίδης!

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τρελό ρυθμό και τον Ολυμπιακό να μπαίνει στο παρκέ με… πατημένο το γκάζι, εξέλιξη που αιφνιδίασε σε μεγάλο βαθμό τον Παναθηναϊκό. Οι Πειραιώτες με ένα τρίποντο του Σπανούλη, δύο του Παπαπέτρου και παίζοντας τρομερή άμυνα, κατάφεραν από πολύ νωρίς να ξεφύγουν στο σκορ και να προηγηθούν 2-13, γεγονός που υποχρέωσε τον Αργύρη Πεδουλάκη να ζητήσει τάιμ άουτ και να ρίξει στο παρκέ τους Γκιστ και Διαμαντίδη. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού μόλις μπήκε στο γήπεδο, έδωσε το σύνθημα για να γυρίσει το ματς, καθώς με ένα τρίποντο, κλέψιμο και δίποντο μείωσε σε 7-13! Οι Πράσινοι παίζοντας πλέον σκληρή άμυνα (στα όρια του φάουλ πολλές φορές) είχαν περιορίσει τις επιθετικές επιλογές των Πειραιωτών, οι οποίοι έβαζαν πολύ δύσκολα πλέον καλάθι, με αποτέλεσμα το πρώτο δεκάλεπτο να κλείσει στο 17-19.

Το… προσπέρασμα του ΠΑΟ και τα νεύρα του Σπανούλη

Ο Παναθηναϊκός ήταν πλέον φανερό πως είχε πάρει τον… αέρα του ματς και αυτό προσπάθησε να το βγάλει και στο παρκέ στο δεύτερο δεκάλεπτο. Ο Ολυμπιακός μπορεί να βγήκε πόντους από Χάκετ και Παπανικολάου και να προηγήθηκε 16-22 και 18-24, ωστόσο οι Πράσινοι με την βελτίωση του κάκιστου στο πρώτο δεκάλεπτο Καλάθη, την αξιοποίηση του Παπαγιάννη και την σταθερά καλή εμφάνιση του Διαμαντίδη, κατάφερε να γυρίσει το ματς υπέρ του. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ήταν αυτός που έδωσε και πάλι το σύνθημα της αντεπίθεσης, όταν με τρίποντο έκανε το 21-24, ενώ από δικό του κλέψιμο και λέι απ του Καλάθη έγινε στη συνέχεια το 24-24. Στο σημείο εκείνο ο Σφαιρόπουλος έριξε στο παιχνίδι τον Σπανούλη, ο οποίος πήρε κάποιες τραβηγμένες επιθέσεις και κράτησε κοντά στο σκορ τον Ολυμπιακό, ωστόσο ήταν φανερό πως έπαιζε με πάρα πολλά νεύρα, γεγονός που «πλήρωσαν» οι Ερυθρόλευκοι. Ο Παναθηναϊκός, παρότι ο Μάντζαρης με τρίποντο έκανε το 32-31, έκλεισε το ημίχρονο στο 35-31 με τρίποντο του Φώτση.

Τα απίθανα σερί!

Με την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου, ήταν φανερό πως στο παρκέ υπήρχε μόνο μία ομάδα, καθώς τόσο ο Αργύρης Πεδουλάκης όσο και οι παίκτες του, είχαν ξεχάσει να βγουν από τα αποδυτήρια. Ο Ολυμπιακός από την άλλη, παίζοντας φοβερή άμυνα και τρέχοντας ένα τρομερό σερί στα 5.30’’ (2-19), ξέφυγε 39-50, με τρίποντα των Σπανούλη – Παπαπέτρου και Μάντζαρη, αλλά και εύκολους πόντους από Μιλουτίνοφ και Χάντερ!

Στο σημείο αυτό όμως ο Παναθηναϊκός πήρε τάιμ άουτ και μπήκε στο παρκέ… μεταμορφωμένος. Παίζοντας φοβερή άμυνα και βρίσκοντας έξι σερί πόντους από τον Παππά, που ευστόχησε και σε ένα τρελό τρίποντο 2.13’’ πριν το τέλος της περιόδου, μείωσε σε 47-50 και έβαλε… φωτιά στο γήπεδο. Ο Έλληνας γκαρντ ευστόχησε και σε τρεις βολές και έκανε το 50-50. Τελικά, το δεκάλεπτο έκλεισε στο 50-52 με καλάθι του Χάντερ στην εκπνοή.

Φινάλε θρίλερ και παράταση!

Η τέταρτη περίοδος ξεκίνησε με τον Χαραλαμπόπουλο να ισοφαρίζει σε 52-52, αλλά και τον Αγραβάνη με τριποντάρα να κάνει το 52-55 και να …παγώνει το ΟΑΚΑ. Ακολούθησαν πολλές λάθος και από τους δύο, όμως ο Καλάθης μετά από τρία άστοχα τρίποντο, ευστόχησε από τα 6.75 και έκανε το 55-55, ενώ ο Παππάς με γκολ-φάουλ έγραψε αμέσως μετά το 58-55 και ο Φελντέιν του 60-55. Ο Ολυμπιακός όμως, μετά από τάιμ άουτ κατάφερε και πάλι να επιστρέψει, πρώτα με τρίποντο του Σπανούλή και μετά με λέι απ του Παπανικολάου για το 60-60. Ακολούθησε ο Γκιστ για το 62-60, αλλά και ένα ΑΠΙΘΑΝΟ καλάθι του Αγραβάνη στην λήξη της επίθεσης για το 62-63, δύο λεπτά πριν το τέλος.

Ακολούθησαν ½ βολές του Γκιστ για το 63-63, μία άστοχη επίθεση από τον Σπαούλη, αλλά και λάθος επιλογή του Διαμαντίδη, που έκανε βήματα 18 δευτερόλεπτα πριν την λήξη της αναμέτρησης. Ο Σπανούλης πήρε την τελευταία επίθεση του ματς, ο Διαμαντίδης έκανε τρία φάουλ επίτηδες στον Χάντερ όμως ο διαιτητής δεν σφύριξε, ο αρχηγός του Ολυμπιακού πήρε το σουτ, αστόχησε και το ματς πήγε στην παράταση.

ΤΡΕΛΟΣ Μάνζαρης και δεύτερη παράταση!

Η παράταση ξεκίνησε με ½ βολές του Καλάθι για το 64-63, ενώ μετά από πάρα πολλές χαμένες επιθέσεις και από τους δύο, ο Χάντερ με κάρφωμα έκανε το 64-65. Ακολούθησε τρίποντο Διαμαντίδη για το 67-65, τρίποντο Σπανούλη για το 67-68 και ξανά τρίποντο Καλάθη για το 70-68! Στην συνέχεια είχαμε δύο λάθος επιθέσεις του Σπανούλη και τον Φώτση με 1/2 βολές να κάνει το 71-68. Ο Ολυμπιακός όμως ΔΕΝ είχε πεθάνει. Ο Χάκετ πήγε στις βολές 4 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, αστόχησε και στις δύο, όμως ο Χάκετ με σφαλιάρα έδωσε ασίστ στον Μάντζαρη και αυτός με τρίποντο έκανε το 71-71 και έστειλε το ματς στην δεύτερη παράταση.

 ΣΠΑΝΟΥΛΑΡΟΣ

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με σόου του Γκιστ, που πέτυχε έξι πόντους, αλλά και τον Ολυμπιακό με κάρφωμα του Χάντερ και 2/2 βολές να κάνει το 77-74, 3.25’’ πριν το τέλος. Ο Παπαγιάννης μετά από ασίστ του Φελντέιν έκανε το 79-74, ενώ ο Σπανούλης με 1/2 βολές έκανε το 79-76, όμως ο Αγραβάνης πήρε το ριμπάουντ και με φόλου έγραψε το 79-78. Ο Καλάθης απάντησε με πολύ δύσκολο καλάθι για το 81-78, ενώ ακολούθησε ½ βολές του Χάκετ για το 81-79.

Στην επίθεση, ο Αγραβάνης έκοψε εντυπωσιακά τον Καλάθη, ωστόσο ακολούθησε ένας τσαμπουκάς μεταξύ τους, οι διαιτητές έδωσαν από μία τεχνική ποινή και ο Καλάθης πήγε στον πάγκο με 5 φάουλ, κάτι που είχε συμβεί νωρίτερα και με τον Παππά. Ο Μάντζαρης αστόχησε σε τρίποντο 33 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, ακολούθησε λάθος επίθεση του Διαμαντίδη και στο τέλος του ΕΠΟΣ. Ο Σπανούλης πήρε την μπάλα, ο Παναθηναϊκός δεν έκανε φάουλ για να πάει το ματς σε νέα παράταση, ο Διαμαντίδης δεν πρόλαβε να παίξει καλή άμυνα και ο αρχηγός του Ολυμπιακού με τρίποντο έγραψε το 81-82 και έδωσε το πρωτάθλημα στους Πειραιώτες! 
 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Πεδουλάκης): Χαραλαμπόπουλος 4, Φώτσης 6 (1), Φελντέιν 5 (1), Καλάθης 12 (2), Παπαγιάννης 7, Παππάς 16 (1), Διαμαντίδης 15 (3), Γκιστ 15, Ουίλιαμς 1, Χέινς.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Παπαπέτρου 3 (1), Σπανούλης 25 (6), Μιλουτίνοφ 2, Μάντζαρης 13 (3), Παπανικολάου 13 (1), Χάντερ 14, Στρόμπερι, Αγραβάνης 8 (2), Χάκετ 4 (1), Λοτζέσκι.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments