....

ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΣΤΟ ΚΑΙΜΑΚΤΣΑΛΑΝ 20-9-2016 (PHOTOS VIDEO)

Τρισάγιο τελέσθηκε χθες Τρίτη 20-9-2016 στην κορυφή του Καιμακτσαλάν, δίπλα στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία ,για την επέτειο των 100 χρόνων της μάχης των πεσόντων στρατιωτών που έγινε κατά τον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο.   Στο τρισάγιο και την μικρή εκδήλωση για τους νεκρούς παρέστη ο Αρχηγός Άμυνας της Βουλγαρίας  Konstantin Popov και επαίνεσε τον ηρωισμό όλων όσων εμπλέκονταν στη μάχη . Αναφέρθηκε στο ανθρώπινο πνεύμα και σε εκείνους που πιστεύουν ότι η πατρίδα είναι κάτι ιερό.

Το τρισάγιο τέλεσε ο Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος της Βουλγαρίας και ακούστηκε για πρώτη φορά στην κορυφή του βουνού ο βουλγαρικός ύμνος ως τιμή στους χριστιανούς Βούλγαρους στρατιώτες.

Αν και η θερμοκρασία χαμηλά ήταν στους 26 βαθμούς στην κορυφή του βουνού κατά την εκδήλωση η θερμοκρασία ήταν στους 3-4 βαθμούς.

Επίσης να αναφέρουμε ότι το TASTV.GR τιμήθηκε αφού ήταν το μοναδικό κανάλι που κάλυψε την εκδήλωση με την κάμερα με μια αναμνηστική γκραβούρα της επετείου των 100 χρόνων του Επιτελείου Στρατού της Βουλγαρίας (φωτο)

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν  ανώτεροι και κατώτεροι Έλληνες Αξιωματικοί του 3ου Σώματος Στρατού.

Στην κάμερά μας μίλησε όπως θα δείτε παρακάτω ο Αρχιμανδρίτης Βουλγαρίας Αθανάσιος και ο Βούλγαρος Βουλευτής Palmen Manousief  ο οποίος και αναφέρθηκε ότι θα ζητήσει από το Ελληνικό Κράτος να ανεγερθεί στο ελληνικό έδαφος ένα εκκλησάκι και ένα μνημείο.

Επίσης στην εκδήλωση τιμήθηκε και ο συγγραφέας - δημοσιογράφος Krasimir Uzunov για το βιβλίο του της μάχης του Καιμακτσαλάν το

οποίο και μας το χάρισε.

Μετά την εκδήλωση παρατέθηκε γεύμα σε ταβέρνα στο Λουτράκι Αλμωπίας.

 

Τα παρακάτω βίντεο είναι από το Βουλγάρικο site http://www.focus-news.bg/

 

 

CLICK ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments