....

ΒΟΥΤΣΗΣ: ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ Η ΔΟΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΝΤ ΣΤΙΣ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ

Η δόση προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν θα πληρωθεί στις 5 Ιουνίου ξεκαθάρισε ο Νίκος Βούτσης το πρωί της Κυριακής.


Σε δηλώσεις του στο Mega o κ. Βρούτσης τόνισε ότι «οι δόσεις του Ιουνίου για το ΔΝΤ είναι 1,6 δισ., αρχής γενομένης από τις 5 Ιουνίου μέχρι τις 19. Αυτά τα χρήματα δεν θα δοθούν και δεν υπάρχουν για να δοθούν. Αυτό είναι γνωστό και συζητάμε στη βάση της συγκρατημένης αισιοδοξίας ότι θα υπάρξει μια ισχυρή συμφωνία», ενώ έκανε λόγο για πολύ ισχυρή σύγκρουση και στοίχημα των δανειστών να κάνουν την κυβέρνηση να οπισθοχωρήσει.

Η συμφωνία δεν έχει επιτευχθεί γιατί υπάρχουν σοβαρές αντιθέσεις σε αρκετά ζητήματα, ανέφερε ακόμη ο κ. Βούτσης, σημειώνοντας ότι πρέπει να κυριαρχήσει η λογική.

«Δηλαδή να υπάρχει μια συμφωνία που θα δώσει ανάσα στη χώρα θα είναι οικονομικά βιώσιμη και πολιτικά θα εμπνέει και θα ανοίγει μια προοπτική», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει όπως υπήρχε πάντοτε μια πολύ γόνιμη συζήτηση και αντιπαράθεση απόψεων. Είναι σαφές ότι ο καθένας σε ιστορικές στιγμές καθένας φέρνει τις σκέψεις του, τις αποφάσεις του και το κόμμα συνθέτει. Αν δεν το καταφέρει πιθανότητα που δεν της δίνω ούτε 5% καθένας προφανώς θα έχει τις ευθύνες του. Αυτό μπορεί να αφορά εμένα, μπορεί να αφορά οποιονδήποτε. Νομίζω ότι θα πάμε καλά».
 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments