....

"ΤΟ ΞΕΝΙΑ ΕΔΕΣΣΑΣ" ΣΕ IΔΙΩΤΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ

Εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΑΔ ΑΕ ο διαγωνισμός για το «Ξενία Έδεσσας».

Με την απόφαση καθορίστηκαν και οι όροι του ανοικτού πλειοδοτικού διαγωνισμού για τη μακροχρόνια μίσθωση (30+20 έτη) του «Ξενία Έδεσσας», δυναμικότητας 40 δωματίων (συνολική επιφάνεια 4.135 τ.μ. σε οικόπεδο 7.900 τ.μ.). Ο μελλοντικός επενδυτής θα αναλάβει την πλήρη ανακατασκευή και τη λειτουργία του ακινήτου, ενώ θα έχει τη δυνατότητα χρήσης του υπόλοιπου συντελεστή δόμησης (150 έως 200 πρόσθετα δωμάτια).

Πρόκειται για ένα εμβληματικό κτήριο για την πόλη της Έδεσσας στη θέση πάρκο «Παράδεισος», που κατασκευάστηκε από τον ΕΟΤ τη δεκαετία του1960 και έχει μοναδική θέα στον κάμπο της Πέλλας, καθώς το μάτι του επισκέπτη φθάνει μέχρι το Πάικο, τα βουνά του Κιλκίς, τον Χορτιάτη, τον Όλυμπο και το Βέρμιο.

Ο Δήμαρχος Έδεσσας, Δημήτρης Γιάννου, δήλωσε σχετικά:

«Σε μια περίοδο που η περιοχή της Πέλλας δοκιμάζεται από τις επιπτώσεις του Covid-19, η ΕΤΑΔ ΑΕ συνεχίζοντας το πρόγραμμα αξιοποίησης των Ξενία, συμβάλει στην προετοιμασία για την επόμενη ημέρα ώστε να υπάρξει συνεισφορά στην ανάκαμψη της τοπικής οικονομίας.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήσαμε με τη διοίκηση της ΕΤΑΔ και αποφασίστηκε η πραγματοποίηση του διαγωνισμού, συμμετείχε και ο Βουλευτής Πέλλας κ. Διονύσης Σταμενίτης, τον οποίο ευχαριστώ θερμά για τη συμμετοχή στη διαδικασία και την υποστήριξή του.

Απαιτούνται συντονισμένες ενέργειες και δράσεις σε όλους τους τομείς, έτσι ώστε η επόμενη ημέρα του Covid-19 να βρει την τοπική οικονομία κατά το δυνατόν έτοιμη να ανταπεξέλθει στις δύσκολες συνθήκες που δημιουργούνται».


 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments