....

ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛHΜΟΝΑΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ : ΨΑΡΑΣ "ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ" ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ ΨΑΡΑΔΩΝ (VIDEOS PHOTOS)

 

«Μάθαμε κουπί πριν καν μάθουμε να περπατάμε» μας λέει χαρακτηριστικά ο κ.Βαγγέλης, ψαράς που συναντήσαμε στην Λίμνη Βεγορίτιδα στον Αγ.Παντελεήμονα Αμυνταίου.

Με τα όσα είδαμε και μάθαμε από τον κ.Βαγγέλη διαψεύδεται ο πρόεδρος των ψαράδων της λίμνης με τα όσα ανέφερε στην ημερίδα για την λίμνη Βεγορίτιδα που έγινε στο Αμύνταιο Φλώρινας την Παρασκευή 30-11-2018.

Τον κ.Βαγγέλη συναντήσαμε τυχαία την τελευταία μέρα της ψαριάς που έκανε μέσα στην λίμνη και μας τα λέει όλα ξεκάθαρα. «Μια χαρά είναι τα ψάρια..δεν υπάρχει πρόβλημα..μόνο λίγη θολούρα..». Μάλιστα αναφέρει ότι οι ψαράδες που καταφέρνουν να βγάλουν πολλά ψάρια, τα εξάγουν ακόμη και στην Ρουμανία. «Πολλά ψάρια..πιο πολλά χρήματα..» μας λέει.

Μας αναφέρει ακόμη πως κάθε άνοιξη παρατηρείται το φαινόμενο δυχρωματισμού της λίμνης, λόγω θερμοκρασίας και παρουσίας των φυκιών.. «δεν υπάρχει χρονιά να μην πρασινίσει η λίμνη..» μας λέει. «Έρχονται από το Πανεπιστήμιο και ελέγχουν..» και συμπληρώνει πως «όταν υπάρχει καραβίδα στην λίμνη δεν υπάρχει μόλυνση..». Ο κ.Βαγγέλης μας λέει πως το γριβάδι μπορεί να πουληθεί 3 – 5 ευρώ το κιλό ενώ ο κορύγονος ξεκινάει από 5-6 ευρώ και μπορεί να φτάσει και τα 10 ευρώ.

Εκεί στην περιοχή ζουν από την λίμνη περίπου 10 οικογένειες ψαράδες.

Το τοπίο είναι πολύ όμορφο και πραγματικά αξίζει να το επισκεφτεί κανείς από κοντά.

 

Δείτε στα παρακάτω 2 βίντεό μας τι μας λέει ο κ. Βαγγέλης για τις πωλήσεις και τις τιμές των  ψαριών της λίμνης και τι λέει στο 3ο βίντεο ο Πρόεδρος των ψαράδων της περιοχής στην ημερίδα και τα συμπεράσματα δικά σας.

 

 

 

 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments