....

ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΟΥ Ν. ΠΕΛΛΑΣ ΜΗΝΥΣΑΝ ΤHN ETAIΡEIA ΤΑΡ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ (VIDEOS PHOTOS)

.

 

Μήνυση κατέθεσαν αγρότες από το Κάτω Γραμματικό Έδεσσας Πέλλας  κατά του αγωγού ΤΑΡ (αγωγού φυσικού αερίου)

Το τελευταίο χρονικό διάστημα των 2 εβδομάδων σοβαρότατα προβλήματα δημιουργήθηκαν σε αγροτικές δενδρώδεις εκτάσεις του χωριού. Συγκεκριμένα σε αγροτικούς δρόμους της περιοχής  τα σκαπτικά μηχανήματα του αγωγού (εκσκαφείς) κατά την διάρκεια των εργασιών κατέστρεψαν αγροτικούς δρόμους που οδηγούν στα κτήματα των αγροτών της περιοχής και έτσι οι αγρότες δεν έχουν πρόσβαση προκειμένου να προσεγγίσουν τα κτήματά τους με τα τρακτέρ .

Επίσης  καταστροφή έγιναν και στο  δίκτυο άρδευσης και έτσι οι αγρότες δεν μπορούν να ποτίσουν τις καλλιέργειές τους. Το ευτύχημα μέσα σε όλα αυτά είναι ότι τις τελευταίες ημέρες βρέχει συνεχώς και έτσι προς το παρόν δεν δημιουργήθηκε σοβαρό πρόβλημα.

Μέσα σε όλο αυτό καταστράφηκαν επίσης και δυο μεγάλοι αγωγοί νερού που εφοδίαζαν με νερό ποτίστρες για ζώα.

Από την διεύλευση επίσης των βαρέων οχημάτων η άσφαλτος που οδηγεί στο συγκεκριμένο χωριό σε πολλά σημεία έχει πάθει καθίζηση   όπως επίσης το ίδιο και η αγροτική οδός που οδηγεί στα κτήματα.

Τις προηγούμενες ημέρες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αδιαφορία που έδειξε η εταιρεία οι αγρότες απέκλεισαν τον δρόμο, με αποτέλεσμα να εμφανισθεί εκπρόσωπος του ΤΑΡ ο οποίος και έμεινε έκπληκτός γιατί δεν γνώριζε τα παραπάνω προβλήματα και τις καταστροφές που δημιουργήθηκαν ο οποίος και υποσχέθηκε ότι σύντομα θα αποκατασταθούν.Θα προσκομίσει εγγράφως στους αγρότες αυτή την δέσμευση της εταιρείας .

Για το παραπάνω θέμα ο Δημοτικός Σύμβουλος της Μείζονος Αντιπολίτευσης Αντώνης Ρυσάφης για 2η φορά έθεσε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και δόθηκαν απαντήσεις από τον Δήμαρχο όπως θα δείτε.

 

Δείτε παρακάτω δύο σχετικά βίντεο από τις ζημίες στην περιοχή όπου έχει προκαλέσει ο ΤΑΡ όπως επίσης και τα ερωτήματα του κ. Ρυσάφη

 

 

 

Q1 Q2 Q3 Q4 Q5 Q6 Q8 Q9 Q10

2018_05_14_225407 2018_05_14_225349 2018_05_14_225328

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments