....

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ 150.000 ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΑΓΟΡΑΣ ΒΙΒΛΙΩΝ-ΛΗΓΕΙ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ

ολοκληρώνεται  η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα της ΔΥΠΑ (τ. ΟΑΕΔ) που αφορά τη χορήγηση 150.000 επιταγών για την αγορά βιβλίων

Ξεκινάει σήμερα Πέμπτη 18 Αυγούστου στις 12 το μεσημέρι και ολοκληρώνεται μία εβδομάδα μετά, στις 25 του μηνός, η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα της ΔΥΠΑ (τ. ΟΑΕΔ) που αφορά τη χορήγηση 150.000 επιταγών για την αγορά βιβλίων, συνολικού προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ. Κάθε επιταγή θα είναι αξίας 20 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

 

Με την επιταγή, που έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού αριθμού, οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να αγοράσουν με έκπτωση 10% όποιο βιβλίο επιλέξουν από τα βιβλιοπωλεία και τους εκδοτικούς οίκους του μητρώου παρόχων.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων δικαιούχων θα υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του ελληνικού Δημοσίου gov.gr, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/epitages-agoras-biblion.

Δικαιούχοι είναι εργαζόμενοι/ες και άνεργοι/ες, οι οποίοι/ες το έτος 2021 συγκέντρωσαν 50 ημέρες:

 

– Εργασίας στην ασφάλιση του e-ΕΦΚΑ (τ. ΙΚΑ – ΕΤΑΜ).

– Ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.

Το πρόγραμμα της ΔΥΠΑ είναι συνολικού προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ.

– Επιδότησης ανεργίας ή μακροχρόνιας ανεργίας.

 

– Συνδυασμό των παραπάνω

Δικαιούχοι είναι επίσης άνεργοι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων της ΔΥΠΑ που έχουν συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων τουλάχιστον τεσσάρων μηνών.

Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι οι σύζυγοι των δικαιούχων, όταν είναι έμμεσα ασφαλισμένα μέλη τους, καθώς και τα παιδιά των δικαιούχων ηλικίας άνω των 5 ετών, με την προϋπόθεση ότι είναι έμμεσα ασφαλισμένα μέλη των ιδίων ή του άλλου γονέα.

Το σύστημα επιλογής βασίζεται στη μοριοδότηση των δικαιούχων με βάση το εισόδημά τους και τη σειρά προτεραιότητας υποβολής της αίτησής τους.

Πάροχοι του προγράμματος είναι τα βιβλιοπωλεία και οι εκδοτικοί οίκοι οποιασδήποτε νομικής μορφής, που έχουν νόμιμη άδεια λειτουργίας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.dypa.gov.gr/deltia-bivlion.


Σχόλια - Facebook Comments