....

ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΡΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

 

 Ενημερώνουμε τους οδηγούς σχετικά με τους δρόμους στην Κεντρική Μακεδονία, όπου λόγω χιονόπτωσης - παγετού  απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες.
#ΗΜΑΘΙΑ:
▫Παλαιά Εθνική Οδός Θεσσαλονίκης / Βέροιας / #Κοζάνης, από το 91ο χιλιόμετρο έως τα όρια με την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης,
▫Επαρχιακή Οδός Βέροιας / #Σελίου, από το 18ο χιλιόμετρο έως το χιονοδρομικό κέντρο Σελίου,
▫Δημοτική Οδός Νάουσας / 3-5 Πηγαδιών, από το 7ο χιλιόμετρο έως το #χιονοδρομικό_κέντρο και
▫Δημοτική Οδός Νάουσας / Σελίου, από το 7ο χιλιόμετρο έως χιονοδρομικό κέντρο,
#ΠΕΛΛΑ:
▫Επαρχιακή Οδός Άρνισσας / Χιονοδρομικό κέντρο #Βόρρας, από το 17ο χιλιόμετρο έως το χιονοδρομικό κέντρο και
▫δευτερεύον οδικό δίκτυο της Τοπικής Κοινότητας Κερασιάς από το 7ο χιλιόμετρο έως το Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρρας
#ΚΙΛΚΙΣ:
▫Επαρχιακή Οδός Καστανερής / Λιβαδίων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας της Αστυνομίας, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε τμήμα της εθνικής οδού Φλώρινας-Καστοριάς (μέσω Βίγλας), καθώς και σε τμήματα των επαρχιακών οδών, Γρεβενών - Σαμαρίνας, Γρεβενών - Βασιλίτσας, Γρεβενών - Περιβολίου, Καστοριάς - Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), Καστοριάς - Ιωαννίνων (μέσω Κοτύλης).

Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται και οι οδηγοί που κινούνται στον νομό Ημαθίας.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από τη Γενική Αστυνομική Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, αλυσίδες χρειάζονται στην παλαιά εθνική Οδός Θεσσαλονίκης-Βέροιας-Κοζάνης, στην επαρχιακή οδό Βέροιας-Σελίου καθώς και στις δημοτικές οδούς Νάουσας/3-5 Πηγαδιών, Νάουσας-Σελίου, Νάουσας-Ροδοχωρίου.

 

Αντιολισθητικές αλυσίδες απαιτούνται σε τμήμα του οδικού δικτύου της Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και στην Ημαθία λόγω της χιονόπτωσης. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε τμήμα της εθνικής οδού Φλώρινας-Καστοριάς (μέσω Βίγλας), καθώς και σε τμήματα των επαρχιακών οδών, Γρεβενών-Σαμαρίνας, Γρεβενών-Βασιλίτσας, Γρεβενών-Περιβολίου, Καστοριάς-Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), Καστοριάς-Ιωαννίνων (μέσω Κοτύλης).

Το σύνολο του κρατικού μηχανισμού βρίσκεται σε επιφυλακή, καθώς και τα τμήματα πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας και των δήμων, ενώ οι πολίτες καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται και οι οδηγοί που κινούνται στον νομό Ημαθίας και συγκεκριμένα όσοι κινούνται στην παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Βέροιας-Κοζάνης, στην επαρχιακή οδό Βέροιας-Σελίου, καθώς και στις δημοτικές οδούς Νάουσας/3-5 Πηγαδίων, Νάουσας-Σελίου, Νάουσας-Ροδοχωρίου.

Η κακοκαιρία έχει προκαλέσει προβλήματα και σε περιοχές της ανατολικής Κρήτης, που πλήττονται κυρίως από ισχυρές βροχοπτώσεις, ειδικά στην περιοχή του Ηρακλείου. Στην περιοχή Γούδουρα Σητείας υδροστρόβιλος «σήκωσε» θερμοκηπιακές καλλιέργειες σε έκταση περίπου 40 στρεμμάτων, προκαλώντας παράλληλα ζημιές σε υποδομές.

Καταπτώσεις χωμάτινων όγκων αναφέρθηκαν στο οδικό δίκτυο από Άγιο Νικόλαο προς Ελούντα, Ηράκλειο προς Μεσσαρά, Πέτρα Σελί προς Ομαλό και στο εθνικό οδικό δίκτυο από Κολυμπάρι προς Κίσσαμο.

Χωρίς ακτοπλοϊκές γραμμές βρίσκονται Ζάκυνθος και Κεφαλονιά, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στο Ιόνιο. Οι άνεμοι στην περιοχή φθάνουν τα 8-9 μποφόρ, γεγονός που καθιστά απαγορευτικό τον απόπλου από Ζάκυνθο προς Κυλλήνη και Πόρο προς Κυλλήνη και αντίθετα.

Τα πρώτα χιόνια έπεσαν και στο Πήλιο, με το βουνό των Κενταύρων στις ψηλότερες περιοχές του να ντύνεται στα λευκά χωρίς να προκαλούνται προβλήματα. Στα Χάνια του Πηλίου το ύψος του χιονιού αγγίζει τα δέκα εκατοστά, ενώ η θερμοκρασία έχει πέσει στους -3 βαθμούς. Η χιονόπτωση άρχισε μετά τα μεσάνυχτα και συνεχίζεται κατά διαστήματα.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments