....

ΑΝΩΤΑΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΚΡΥΒΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΑΞΙΑΣ 25.000.000 ΕΥΡΩ

Ο ανώτατος δημόσιος υπάλληλος που είναι 57 ετών και εργαζόταν στην εταιρία διαχείρισης περιουσίας του κράτους, συνελήφθη από την αστυνομία του Πεκίνου και θα παραπεμφθεί σε δίκη με τις κατηγορίες της διαφθοράς της δωροδοκίας και τις κατασπατάλησης δημόσιου χρήματος.

Ο ανώτατος υπάλληλος είχε παρατήσει τη γυναίκα του για μια άλλη γυναίκα και συζούσε μαζί της και η πρώην του γυναίκα τον κατήγγειλε στις αρχές. Τον παρακολούθησαν ειδικοί πράκτορες και όταν πήγε να δωροδοκηθεί τον συνέλαβαν.

Οι αστυνομικοί που έκαναν έρευνα στο σπίτι του, έμειναν με το στόμα ανοιχτό όταν εντόπισαν σε μια εντοιχισμένη ντουλάπα, κολλαριστά χαρτονομίσματα σε δεσμίδες, αξίας 25.000.000 ευρώ.

Το όνομα του είναι Λάι Ξιαομίν και βγήκε ο ίδιος στην κρατική τηλεόραση και παραδέχτηκε τα όσα έκανε. Ο Λάι έπαιρνε λεφτά από κόσμο προκειμένου να επισπεύδει τις διαδικασίες αγοράς κρατικών οικοπέδων για χτίσιμο οικοδομών. Ο ίδιος προσπάθησε να δικαιολογηθεί και είπε πως «δεν είχε ξοδέψει ούτε μια δεκάρα και όλα τα χρήματα που είχε πάρει και όλα είναι στη διάθεση της πολιτείας».

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments