....

ΑΡΝΙΣΣΑ-ΠΕΛΛΑΣ : ΚΛΕΙΔΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΣΕ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΤΗΚΕ ΣΕ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΑΛΕΥΕΙ ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΕΙ [ΒΙΝΤΕΟ]

Εν ώρα εργασίας υπάλληλος του ΟΣΕ στο Αμύνταιο Φλώρινας ,έπεσε στις ράγες και πέρασε από πάνω του τρένο με αποτέλεσμα να του κόψει χέρι και πόδι - Από το 2014 που έγινε το ατύχημα τρέχει στα δικαστήρια για να διεκδικήσει την αποζημίωσή του

Μια νέα καταγγελία ήρθε στο φως σχετικά με αποζημιώσεις από ατυχήματα που δεν έχουν πάρει υπάλληλοι που δουλεύουν σε σιδηροδρόμους στην Ελλάδα.

Ο γιος ενός τραυματία από εργατικό ατύχημα στο Αμύνταιο της Φλώρινας μίλησε στο MEGA για τη «μάχη» που δίνει ο πατέρας του προκειμένου να αποζημιωθεί.

Ο πατέρας του Πέτρου Θεοδώρου, ήταν κλειδούχος στο Αμύνταιο Φλώρινας και δούλευε στον ΟΣΕ για 30 χρόνια. Ενώ ήταν στο τρένο για να κάνει τις εργασίες που του είχαν ανατεθεί γλίστρησε σε ένα ραγισμένο πάτωμα που υπήρχε, έπεσε κάτω και πέρασε από πάνω του το τρένο με αποτέλεσμα να του κόψει το δεξί χέρι και το δεξί πόδι.

Από το 2014 που έγινε το ατύχημα, ο κ. Θεοδώρου αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα υγείας ενώ παράλληλα παλεύει στα δικαστήρια με τον ΟΣΕ προκειμένου να μπορέσει να πάρει την αποζημίωσή του. Η εταιρεία ακόμα δεν του έχει δώσει τίποτα και το ζήτημα έχει δρομολογηθεί να πάει στον Άρειο Πάγο.

Ο γιος του Πέτρος Θεοδώρου, μίλησε στο MEGA για τον αγώνα του πατέρα του να πάρει αποζημίωση από το εργατικό αυτό ατύχημα.

«Είμαι ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας, έχω αναλάβει τον ρόλο να προσέχω και τα υπόλοιπα αδέρφια μου, και τον πατέρα μου ο οποίος χρειάζεται βοήθεια από παραπάνω από 2 άτομα, γιατί δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Έχασε το χέρι και το πόδι του. Όταν δούλευε στον ΟΣΕ τον είχαν στείλει στον σταθμό του Αμυνταίου, εκείνον ο σταθμό που σε πολλά βίντεο η μπάρα κατεβαίνει αφού βρίσκεται στην μέση της διαδρομής το τρένο», ανέφερε αρχικά ο γιος του.

«Το τρένο έχει σταθερή ταχύτητα 5 χιλιομέτρων, συνέχιζε να κινείται με αυτή την ταχύτητα για να κατέβει ο πατέρας μου, και όπως πήγε να κατέβει πάτησε σε ένα κράσπεδο και είχε μία τρύπα εκεί πέρα. Εν ώρα υπηρεσίας ήταν. Τώρα προσφύγαμε στον Άρειο Πάγο μπας και βρούμε το δίκιο μας. εκείνη τη μέρα του ατυχήματος ήρθαν στο σημείο όλοι οι υπεύθυνοι εκεί πέρα και μας «φλόμωσαν» στα «θα, θα, θα». Αγοράσαμε πρόσθετα μέλη από τα δικά μας τα λεφτά γιατί δεν μπορούσε να μείνει έτσι ο πατέρας μου, του αγοράσαμε ένα πρόσθετο μέλος, και αυτό θέλει αντικατάσταση κάθε 5-6 χρόνια. Δεν καλύφθηκε τίποτα από αυτά, τα πληρώσαμε όλα από την τσέπη μας. Μας υποσχέθηκαν ότι κάποιο παιδί της οικογένειας θα έμπαινε στον ΟΣΕ να δουλέψει λόγω του ατυχήματος, ούτε αυτό δεν έγινε», πρόσθεσε στη συνέχεια.

«Ταλαιπωρηθήκαμε επί πολλά χρόνια, πήγαμε σε τόσα νοσοκομεία, νοσηλεύτηκε στο "Παπαγεωργίου", πήγε στην Πτολεμαΐδα. Είναι 64 τώρα έχει βγει στη σύνταξη, κανονική παίρνει αλλά παίρνει και ένα επίδομα από τον ΟΠΕΚΑ», συμπλήρωσε.

Σοκαριστική καταγγελία: Έβγαλαν τον πατέρα του μεθυσμένο

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε ο κ. Θεοδώρου οι ιθύνοντες του ΟΣΕ έβγαλαν τον πατέρα του μεθυσμένο, ενώ δεν ήταν στην πραγματικότητα υπό την επήρεια αλκοόλ.

«Μας έστειλαν ένα αλκοτέστ, ότι ο πατέρας μου είχε καταναλώσει αλκοόλ. Καταρχάς ο πατέρας μου δεν πίνει και μου φάνηκε παράξενο εμένα αυτό το πράγμα. Ζητήσαμε αμέσως επανεξέταση του δείγματος με τη δικηγόρο μας και μας είπαν: ”συγγνώμη πήραμε δείγμα από το αντισηπτικό”», είπε χαρακτηριστικά ο γιος του τραυματία.

«Ο πατέρας μου έχει πάθει 4 εγκεφαλικά. Η ομιλία του έχει επηρεαστεί, έχουμε διαλυθεί ως οικογένεια. Εύχομαι να μην συμβεί σε κανέναν», ανέφερε στο τέλος εκφράζοντας την αγωνία του

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments