....

ΑΣΗΜΕΝΙΑ ΣΤΟ ΤΟΚΙΟ, ΧΡΥΣΗ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ Η ΕΘΝΙΚΗ!

Η Εθνική μας ομάδα πόλο των ανδρών έκανε μια συγκινητική προσπάθεια στον τελικό απέναντι στη Σερβία, αλλά πλήρωσε το κακό πρώτο 8άλεπτο -και το γεγονός ότι οι γείτονές μας βρέθηκαν σε απίστευτη μέρα- και ηττήθηκε 13-10, κατακτώντας, τελικά, το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο!

Αλλά όχι σκυμμένα κεφάλια για αυτή την ομαδάρα, που χάρισε στο ελληνική ανδρική υδατοσφαίριση το πρώτο της μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, 101 χρόνια μετά την πρώτη από τις συνολικά 16 συμμετοχές της στη μεγαλύτερη γιορτή του αθλητισμού! Με το ασημένιο μετάλλιο, θυμίζουμε, η Εθνική των ανδρών «ισοφάρισε» εκείνη των γυναικών από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

Η ομάδα του αρχιτέκτονα Θοδωρή Βλάχου, σε κάθε περίπτωση, έδειξε με την παρουσία της στο Τόκιο πως έχει όλο το μέλλον μπροστά της και αυτή η φουρνιά παικτών είναι ικανή για πολύ μεγάλα πράγματα τα επόμενα χρόνια -και δη στο Παρίσι σε μία τριετία!

Το ματς

Οι Σέρβοι έκαναν ένα άψογο πρώτο 8άλεπτο, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι δεν παίζαμε την άμυνα από ατσάλι, που μας έφερε μέχρι τον τελικό. Είναι χαρακτηριστικό πως η πρώτη περίοδος έκλεισε στο 6-3 υπέρ της Σερβίας. Η Εθνική μας, δηλαδή, δέχθηκε όσα γκολ τής έβαλε η -χάλκινη τελικά- Ουγγαρία σε ολόκληρο τον ημιτελικό! Όλα ξεκίνησαν ιδανικά, πάντως, με τον Σκουμπάκη να ανοίγει το σκορ σε παίκτη παραπάνω, οι Σέρβοι απάντησαν αμέσως, ωστόσο, με τον Ντούσκο Πιέτλοβιτς με τον ίδιο τρόπο και από εκεί και πέρα ξέφυγαν.

Στο δεύτερο 8άλεπτο η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου συγκεντρώθηκε και έπαιξε άμυνα, μαζεύοντας τη διαφορά και φτάνοντας, μάλιστα, σε μία επίκη επιστροφή, καθώς από το 7-4 έφερε τον τελικό στα ίσα, 7-7! Με τρομερό σουτ από τον Βλαχόπουλο, τον Γκιουβέτση να μειώνει στο γκολ με παίκτη παραπάνω και τον Παπαναστασίου, με νέο τρομερό σουτ, να ισοφαρίζει 4:04 πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, η Εθνική φώναξε «παρών»! Προς το τέλος της περιόδου δεχθήκαμε γκολ από τον Πρλαΐνοβιτς για το 8-7, για να συνεχίσουμε τη μεγάλη προσπάθεια στο τρίτο 8άλεπτο.

Ο αρχηγός Γιάννης Φουντούλης -ο οποίος είχε δύο ποινές- πέρασε στο παιχνίδι και ισοφάρισε σε 9-9, με το ματς να γίνεται πια πραγματικό θρίλερ! Χάνοντας, όμως, τις δύο επόμενες επιθέσεις με παίκτη παραπάνω, δώσαμε την ευκαιρία στη Σερβία να πάρει εκ νέου το προβάδισμα, όπως και έγινε, και πάλι με τον Πρλαΐνοβιτς, για το 10-9.

Όλα θα κρίνονταν στην τελευταία περίοδο. Ο Σκουμπάκης μάς έκανε να... σηκωθούμε από τον καναπέ και να πανηγυρίσουμε το 10-10, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Οι Σέρβοι πίεσαν, είχαν μάτι που γυάλιζε και με τους Πρλαΐνοβιτς, Άλεξιτς και Μάντιτς να βρίσκουν δίχτυα, πήραν μια διαφορά ασφαλείας (13-10), την οποία και διατήρησαν ως το τέλος, κατακτώτας για δεύτερη συνεχόμενη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες το χρυσό μετάλλιο!

Τα highlights του τελικού

Ελλάδα-Σερβία 10-13 (3-6, 4-2, 2-2, 1-3)

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης 2, Καπότσης, Φουντούλης 2, Παπαναστασίου 1, Δερβίσης, Αργυρόπουλος-Κανακάκης, Μουρίκης 1, Κολόμβος 1, Γκιουβέτσης 1, Βλαχόπουλος 2

Σερβία (Ντέγιαν Σάβιτς): Μάντιτς 3, Ντέντοβιτς, Ραντέλοβιτς, Λάζιτς, Πιέτλοβιτς Ντ. 2, Ράσοβιτς Στρ., Άλεξιτς, Γιάξιτς 3, Φιλίποβιτς 2, Πρλαΐνοβιτς 3, Μίτροβιτς Σ., Μίτροβιτς Μπρ.

Η Ελλάδα είχε 7/17 παραπάνω, 2 γκολ στα ίσα, 1 γκολ από φουνταριστό

Η Σερβία είχε 6/9 παραπάνω, 2/2 πέναλτι, 4 γκολ στα ίσα, 1 γκολ από φουνταριστό

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments