....

ΑΣΥΡΜΑΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΤΡΑΚΤΕΡ

Την πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για περαιτέρω διάδοση και ανάπτυξη των τεχνολογιών ασύρματης σύνδεσης στο διαδίκτυο, το γνωστό μας WiFi, επικροτεί η Ένωση Ευρωπαϊκών Αγροτικών Μηχανημάτων (CEMA), καθώς αναμένεται να αυξήσουν την ασφάλεια και την πιθανότητα αποφυγής ατυχημάτων σε περιπτώσεις κυκλοφορίας των τρακτέρ στους αυτοκινητοδρόμους.

Σύμφωνα με τη CEMA και την Κομισιόν, το πρότυπο IEEE 802.11p έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό και μπορεί να εφαρμοστεί για να διασφαλίσει την απρόσκοπτη επικοινωνία μεταξύ διασυνδεδεμένων οχημάτων.

Η νέα Οδηγία της ΕΕ έχει θέσει ένα λειτουργικό νομοθετικό πλαίσιο για την εγκατάσταση και λειτουργία ευφυών συστημάτων κυκλοφορίας 2010/40/EU, που περιλαμβάνουν την κίνηση ελκυστήρων μαζί με αυτοκίνητα. «Η βιομηχανία αγροτικών μηχανημάτων θεωρεί», αναφέρει η CEMA, «ότι η τεχνολογία αυτή είναι προαπαιτούμενο για τη χρήση τεχνολογίας και στα αυτοκίνητα, καθώς μεταξύ άλλων προσφέρει τη δυνατότητα διασύνδεσης οχημάτων διαφορετικών τύπων χρήσης».

Τα τρακτέρ «μιλούν» στα αυτοκίνητα

Το Ινστιτούτο ETSI «έτρεξε» έναν πιλότο (δοκιμαστική εφαρμογή) τον Οκτώβριο του 2018, όπου αυτό που φάνηκε είναι ότι η επικοινωνία «τρακτέρ προς αυτοκίνητο» είναι εφικτή.

Το τρακτέρ στέλνει μια προειδοποίηση και το αυτοκίνητο τη λαμβάνει, ώστε να δράσει καταλλήλως ο οδηγός. Πλέον, οι διαδικασίες προχωρούν, ώστε να καταστεί εξίσου λειτουργική και η επικοινωνία «αυτοκίνητο προς τρακτέρ».

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments