....

ΑΘΩΩΘΗΚΕ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ ΓΙΑ "TA EKTΡΩMATA THΣ ΦΥΣΗΣ" ΟΠΩΣ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕ ΤΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ

 

 

"Κανείς δεν έφτυσε κανέναν και κανείς δεν επιτέθηκε σε κανέναν επειδή το είπα εγώ" φέρεται να ισχυρίστηκε στην απολογία του ο μητροπολίτης Αιγιαλείας που πριν τρία χρόνια έγραφε για τους ομοφυλόφιλους πως είναι "εκτρώματα της φύσης"
 

Αθωωτική ήταν η απόφαση του δικαστηρίου Αιγίου το οποίο εκδίκασε την μήνυση κατά του μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων ο οποίος κατηγορείτο για σύνταξη και ανάρτηση κειμένου μίσους και προτροπής σε βία σε βάρος των ομοφυλόφιλων στο προσωπικό του ιστολόγιο.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Patratimes, ο μητροπολίτης φαίνεται να ισχυρίστηκε πως "κανείς δεν έφτυσε κανέναν και κανείς δεν επιτέθηκε σε κανέναν επειδή το είπα εγώ. Δεν έπρεπε να είμαι κατηγορούμενος". Ο ιερωμένος είχε γράψει στο ιστολόγιό του, απευθυνόμενος στους πιστούς να φτύνουν "τους ξεφτυλισμένους", αποκαλώντας τους ομοφυλόφιλους "εκτρώματα της φύσης".

Όπως αναφέρει το avmag που παρακολούθησε τη διαδικασία, ο Μητροπολίτης με αφορμή τα Pride και μία χαρακτηριστική φωτογραφία που είχε μαζί του, ενός νεαρού, που ήταν ντυμένος παπάς είπε: «Αν είχα όπλο και με άφηνε ο νόμος θα το χρησιμοποιούσα να ξεμπερδεύουμε.»

«Όλους αυτούς ο Θεός τους σιχαίνεται» φέρεται να πρόσθεσε ο Αμβρόσιος αναφερόμενος στους ομοφυλόφιλους κατά την απολογία του.

Ένταση έξω από τα δικαστήρια

Νωρίτερα ένταση επικράτησε  έξω από τα δικαστήρια, όταν ομάδα αντιεξουσιαστών προπηλάκισαν και κυνήγησαν τον πρώην βουλευτή Αχαΐας της Χρυσής Αυγής, Μιχάλη Αρβανίτη κι έναν ακόμη πολιτευτή του κόμματος, οι οποίοι βρέθηκαν στο χώρο όπου πρόκειται να εκδικαστεί η μήνυση κατά του Μητροπολίτη Αμβρόσιου, για το άρθρο μίσους του κατά των ομοφυλόφιλων.

Οι μάρτυρες που εξετάστηκαν ήταν συνολικά οκτώ. Ανάμεσα στους συνηγόρους υπεράσπισης βρίσκεται ο Γιώργος Μπέσκος, πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Αιγίου, και ο Βασίλης Οπλαντζάκης συνήγορος υπεράσπισης και στη δίκη της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο. Στα έδρανα των συνηγόρων βρέθηκε επίσης και ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Μιχάλης Αρβανίτης.

 

Στους μάρτυρες υπεράσπισης και οι δύο Δήμαρχοι Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, οι οποίοι επεσήμαναν ότι ο Μητροπολίτης έχει διατελέσει θεάρεστο έργο στους δύο Δήμους και ότι στο “Στέκι της Αγάπης”, στο “Καλλιμανοπούλειο”, στην Κοινωνική Ιματιοθήκη στο “Κελάρι της Αγάπης” πηγαίνουν και ομοφυλόφιλοι που πάντα τα δέχεται, προσφέροντάς τους τροφή και ρουχισμό και η πόρτα της τοπικής εκκλησίας είναι πάντα ανοιχτή.

Το χρονικό της υπόθεσης

Τον Δεκέμβρη του 2015 ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος έγραψε ένα άρθρο στο προσωπικό του ιστολόγιο, στο οποίο γινόταν ρητορική μίσους και προτροπή σε βία σε βάρος των ομοφυλόφιλων.

Στο άρθρο γινόταν, μεταξύ άλλων, κάλεσμα στους πιστούς να εναντιωθούν στα άτομα με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό: «Μην τους πλησιάζετε! Μην τους ακούτε! Μην τους εμπιστεύεσθε! Είναι οι κολασμένοι της κοινωνίας! Δεν μπορούν κάποιοι ξεφτιλισμένοι να υπερασπίζονται δημοσίως τα πάθη της ψυχής τους!».

Ε, λοιπόν αυτούς τους ξεφτιλισμένους, φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Είναι εκτρώματα της φύσεως!

«Ε, λοιπόν αυτούς τους ξεφτιλισμένους, φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Είναι εκτρώματα της φύσεως! Ψυχικά και πνευματικά πάσχουν! Είναι άτομα με διανοητική διαταραχή! Δυστυχώς αυτοί είναι τρις-χειρότεροι και πολύ πιο επικίνδυνοι από κάποιους, που ζουν στα τρελλοκομεία!», σημειωνόταν.

Στις 16 Ιανουαρίου 2016 εννέα ομοφυλόφιλοι κατέθεσαν μήνυση κατά του Μητροπολίτη για δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους με βάση το άρθρο 1 του νόμου 4285/2014 για την καταπολέμηση του ρατσισμού, αλλά και για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος, σύμφωνα με το άρθρο 196 του Ποινικού Κώδικα, σύμφωνα με το οποίο «θρησκευτικός λειτουργός ο οποίος κατά την ενάσκηση των έργων του ή δημόσια και με την ιδιότητά του προκαλεί ή διεγείρει τους πολίτες σε εχθροπάθεια κατά της πολιτειακής εξουσίας ή άλλων πολιτών τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών».

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments