....

ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Ο ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝΩΘΕΙ Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Την ίδια φιλοσοφία της συμβολικής  αύξησης του κατώτατου μισθού για την τόνωση της ψυχολογίας της αγοράς ακολούθησαν και άλλες χώρες της ΕΕ 

Την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 13 ευρώ (2%) θα εισηγηθεί σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός εργασίας Κωστής Χατζηδάκης. Ο νέος κατώτατος μισθός των 663 ευρώ θα εφαρμοστεί το φθινόπωρο μετά την υπογραφή της σχετικής υπουργικής απόφασης και δεν θα έχει αναδρομική ισχύ.
 

 

Η στάθμιση των δεδομένων ήταν δύσκολη για την κυβέρνηση καθώς το σύνολο των εργοδοτικών και επιστημονικών φορέων είχε ταχθεί υπέρ του «παγώματος» του κατώτατου μισθού στα σημερινά επίπεδα, με το επιχείρημα ότι οι επιπτώσεις ενδεχόμενης αύξησής του στο δυσοίωνο περιβάλλον που έχει δημιουργήσει η πανδημία θα είναι δυσμενείς για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και την ανεργία.

Ωστόσο το Μέγαρο Μαξίμου έκανε την υπέρβασή του, ανάβοντας το πράσινο φως για μια συμβολική αύξηση με το σκεπτικό ότι θα τονώσει την ψυχολογία της αγοράς και θα σηματοδοτήσει την επιστροφή στην κανονικότητα.
 

 

Την ίδια φιλοσοφία της συμβολικής αύξησης για την τόνωση της ψυχολογίας της αγοράς ακολούθησαν και άλλες χώρες της ΕΕ όπως η Γαλλία και η Μάλτα (1%), η Πολωνία 7,7% και η Κροατία 4,6%. Τη μεγαλύτερη αύξηση 16,3% αποφάσισε η Λετονία η οποία όμως αντιστοιχεί σε μόλις 0.41 ευρώ λαμβάνοντας υπόψη ότι οι μισθοί στις πρώην ανατολικές χώρες είναι εξαιρετικά χαμηλοί.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments