....

Δ. ΚΑΪΤΙΔΟΥ: Η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΝΕΑΡΗ ΑΓΡΟΤΙΣΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΥΔΡΑ - ΒΙΝΤΕΟ

Η Δέσποινα Καϊτίδου, είναι μία 30χρονη αγρότισσα από τη Σκύδρα Πέλλας. Μεγάλωσε στο χωριό Σεβαστιανά και ασχολείται με τη γη και τη δενδροκαλλιέργεια από μικρή. Όπως λέει η ίδια, δεν ήταν απόφαση ή επιλογή, καθώς ο τόπος της και οι περισσότεροι από εκεί, ήταν, είναι, και θα είναι αγρότες, οι δικοί της ήταν αγρότες, άρα για την ίδια, ήταν κάτι παραπάνω από δεδομένο ότι θα το συνέχιζε… Και το έκανε πράξη. 

Η Δέσποινα καλλιεργεί 40 στρέμματα με νεκταρίνια, ροδάκινα, κεράσια και ακτινίδια. Διοχετεύει την παραγωγή σε βιομηχανία κονσερβοποίησης, είτε σε εργοστάσιο – συσκευαστήριο, όπου γίνεται έλεγχος ποιότητας για την άμεση εξαγωγή τους.

Ο νομός Πέλλας λέει, αποτελεί σημαντικό αγροτικό κέντρο με σημαντική φρουτοπαραγωγή, κονσερβοποιία και μεταποιητική φρουτοβιομηχανία. Υπάρχουν εκτάσεις, οι οποίες είναι πεδινές, πλούσιες και έχουν άριστες εδαφοκλιματικές συνθήκες.

Όπως επισημαίνει, παρόλο που η κατάσταση γενικότερα είναι αρκετά δύσκολη, δεν έχει σκεφτεί ποτέ να τα παρατήσει. Αντιθέτως, αγαπώντας πραγματικά αυτό που κάνει, έχει πολλές καινοτόμες ιδέες επέκτασης των καλλιεργειών.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τον σημερινό Έλληνα αγρότη, λέει ότι δεν έχει ουδεμιά σχέση με τις παλιότερες γενιές, καθώς, αν και σήμερα βλέπουμε μία εξέλιξη γνώσεων και δεξιοτήτων και υπάρχουν πλεονεκτήματα (γη, τεχνολογία , μηχανολογικοί εξοπλισμοί), δεν λείπουν άλλα σοβαρότερα προβλήματα οικονομικής φύσεως. 

Η ομορφιά της Ελληνικής γης είναι μεγάλο πλεονέκτημα, η απλή ζωή του χωριού προσελκύει αρκετούς ώστε να ασχοληθούν με τη γη. Ωστόσο η νεολαία, χρειάζεται στήριξη από την Πολιτεία, κατέληξε χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ https://www.ertnews.gr/ert3/d-kaitidou-i-neari-agrotissa-apo-ti-skydra-p...

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments