......

ΔΕΥΑ ΕΔΕΣΣΑΣ : ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΑΣ, ΑΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟΝ ΛΟΓΓΟ & ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Μετά την σχετική μας ανάρτηση στην ιστοσελίδα μας η ΔΕΥΑ Εδεσσας εξέδωσε αναλυτικό δελτίο τύπου για το φαινόμενο έλλειψης νερού σε διάφορες περιοχές  Επρεπε πρώτα να γίνουν καταγγελίες και διαμαρτυρίες δημοτών στη σελίδα μας για δώσει  διευκρινήσεις η ΔΕΥΑ Έδεσσας  

 

 

Ο ΠΟΛΥΠΑΘΟΣ ΛΟΓΓΟΣ ΤΗΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ

 

Διαχείριση δικτύων ύδρευσης περιοχής Λόγγου Έδεσσας

Μετά από οχλήσεις κατοίκων της περιοχής του Αγίου Μάρκου στην Έδεσσα, αλλά και κατοίκων και επιχειρήσεων επί της Ε.Ο. Έδεσσας – Θεσσαλονίκης και της περιοχής Σερμές για φαινόμενα έλλειψης νερού, ιδιαίτερα κατά τις απογευματινές ώρες, πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένοι έλεγχοι στο δίκτυο ύδρευσης. Από τους ελέγχους αυτούς δεν προέκυψε καμία βλάβη τόσο σοβαρή ώστε να αιτιολογεί το φαινόμενο, αντιθέτως ωστόσο διαπιστώθηκε ότι γίνεται εκτεταμένη χρήση του νερού για άρδευση αγροτεμαχίων, κυρίως στην περιοχή του Λόγγου Έδεσσας, παρά το γεγονός ότι στην περιοχή υπάρχει αρδευτικό δίκτυο.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας για εξοικονόμηση νερού και εξυπηρέτηση των μόνιμων κατοικιών, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑ λαμβάνοντας υπ’ όψιν τους το άρθρο 2. παρ. 4 του Κανονισμού Λειτουργίας Δικτύων Ύδρευσης της Επιχείρησης, σύμφωνα με το οποίο «η Δ.Ε.Υ.Α.Ε. έχει το δικαίωμα, όταν το νερό δεν επαρκεί, να προβαίνει σε τμηματικές διακοπές της παροχής στο δίκτυο ή να παρέχει νερό σε ορισμένες ώρες κατά την κρίση της. Μπορεί ακόμη να ορίσει ανώτατο όριο κατανάλωσης για οικιακή ή άλλη χρήση», αποφάσισε:

Α.  Η περιοχή του Λόγγου Έδεσσας να υδροδοτείται μόνον για δύο (2) ώρες καθημερινά

Β. Ορίζουν η υδροδότηση να γίνεται τις ώρες 10 – 12 και μέχρι την 15η  Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα, καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να αποφεύγουν την σπατάλη νερού, έτσι ώστε να επαρκεί για τις υδρευτικές ανάγκες όλων μας!

 

 

Η σχετική μας ανάρτηση

Ο ΠΟΛΥΠΑΘΟΣ ΛΟΓΓΟΣ ΤΗΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ

 

Ο ΠΟΛΥΠΑΘΟΣ ΛΟΓΓΟΣ ΤΗΣ ΕΔΕΣΣΑΣ......
ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ  ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ

  Τη μια συμφορά πίσω από την άλλη ζει αυτός ο τόπος. Δεν μας φτάνει το βαφτισμένο «αντιπλημμυρικό» και τα χίλια μύρια προβλήματα που δημιουργεί, τώρα ζει μια άλλη συμφορά ένα ζωντανό αγροτικό κομμάτι της πόλης. Αναφερόμαστε στον Λόγγο και την ακατανόητη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Υ.Α. να κόψει –χωρίς καμία ειδοποίηση- το νερό της ύδρευσης από τους αγρότες! Καμία ειδοποίηση δεν έλαβαν όσοι έχουν ρολόγια ύδρευσης στα κτήματα τους στον Λόγγο! Και το διαπίστωσαν πριν μια εβδομάδα περίπου. Διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός, έλαβαν την απάντηση ότι κόβεται το νερό της ύδρευσης (εν μέσω καλοκαιριού!!!) διότι κάποιοι κλέβουν νερό και κάποιοι ποτίζουν με νερό ύδρευσης.


Περιττό να αναφέρουμε ότι κάποιοι έχουν και ζωντανά, τα οποία γνωρίζουμε πόσο υποφέρουν το καλοκαίρι.


Λάθος μεγάλο ο όλος χειρισμός. Δεν ισχύει εδώ το «πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι»! Για να είμαστε δίκαιοι θα έπρεπε αρχικά να ενημερωθούν σχετικά οι αγρότες. Θα έπρεπε να βρεθούν όλοι όσοι κάνουν κάτι τέτοιο, δηλ. ποτίζουν με νερό ύδρευσης! Κανένας δεν ανακάλυψε τώρα την Αμερική! Τόσα χρόνια όμως θα έπρεπε να έχει λυθεί το σοβαρό αυτό θέμα.


Απορίας άξιον είναι πάντως πως μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει βγει καμία ανακοίνωση από τη ΔΕΥΑ που να ενημερώνει πότε θα υπάρχει νερό πόσιμο.


Κάτι δεν πάει καλά σε όλη αυτή την ιστορία. Δεν θα την πληρώνουν πάλι όσοι είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους. Το ίδιο συμβαίνει φυσικά και με το νερό της άρδευσης, αφού όσοι δεν πληρώνουν τις ώρες τους (γιατί δεν το έχουν δηλώσει στην αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου) τα φορτώνουν σε αυτούς που πληρώνουν! Τα λαγωνικά θα έπρεπε να έχουν βρει ποιοι είναι οι φταίχτες! Το 2020 υπάρχουν πολλοί τρόποι για να βρεθεί κάτι τέτοιο και πολύ απλά ρωτήστε τι κάνουν σε άλλους Δήμους! (βλέπε Τρίκαλα!).


Περιμένουμε την ανακοίνωση της ΔΕΥΑ, που είμαστε βέβαιοι ότι μετά από αυτήν την ανάρτηση και τα πολλά παράπονα που είχαμε από αγρότες του Λόγγου, θα σπεύσουν να το κάνουν (εκτός κι αν απολαμβάνουν τη θερινή ραστώνη σε κάποια παραλία…).

Ετεροχρονισμένα για άλλη μια φορά! Και όπως αποδεικνύεται για άλλη μια φορά οι πολιτικά υπεύθυνοι της ΔΕΥΑ δεν μπορούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων!

Κατηγορία: 

 


 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments