....

ΕΔΕΣΣΑ : ΜΕ ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Η 18η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΔΕΣΣΑΣ (VIDEOS-PHOTOS)

 

 

 

 

Γιορτάστηκε σήμερα 18 Οκτωβρίου με όλες τις τιμές η 106η επέτειος  απελευθέρωσή της 'Εδεσσας, από τον τουρκικό ζυγό και  επίσης ως ημέρα Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα.

Ο εορτασμός άρχισε με την πανηγυρική Δοξολογία, που τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Έδεσσας της Αγίας Σκέπης, με τη χοροστασία του Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κκ. Ιωήλ.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ, η Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, ο Εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, Βουλευτής Πέλλας Γιάννης Σηφάκης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά, , ο Βουλευτής Πέλλας Γιώργος Καρασμάνης, ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου, ο Δήμαρχος Αλμωπίας Δημήτρης Μπίνος, οι κ.κ. Περιφερειακοί Σύμβουλοι Λάκης Βασιλειάδης, Πέτρος Ζέρζης, Μαρία Ζωγράφου - Τσαντάκη και Γιάννης Ανδρίτσος, ο Στρατηγός ΙΙας Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού Συμεών Κεβεντζίδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας Σπυρίδων Διόγκαρης, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Έδεσσας Ζώης Γιώτης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πέλλας Ιορδάνης Τσώτσος,   δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι αναπτυξιακών και παραγωγικών φορέων και πολίτες της ευρύτερης περιοχής της Π.Ε. Πέλλας.

 Mετά την δοξολογία ακολούθησε η κατάθεση στεφανιών στο ηρώο της πόλης, τήρηση σιγής ενός λεπτού στη μνήμη των θυμάτων και εθνικός ύμνος. Στις 12.00 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η μεγάλη παρέλαση με τη συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων, μαθητών των σχολείων καθώς επίσης και αντιπροσωπειών από όλα τα Δημοτικά Γυνμάσια και Λύκεια  της περιφέρειας του Δήμου Έδεσσας, προσκόπων-οδηγών και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο καλός καιρός με ηλιοφάνεια ήταν σύμμαχος της σημερινής ημέρας οπου ήταν  και λόγος στην παρέλαση να παρευρεθεί  πάρα πολύς κόσμος.

 Τις εντυπώσεις για 3η συνεχόμενη χρονιά απέσπασε η νεοϊδρυθείσα Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Έδεσσας με την άψογη εμφάνισή της και καταχειροκροτήθηκε από όλο τον κόσμο αφήνοντας  τις καλύτερες εντυπώσεις και τα καλύτερα σχόλια. Εμείς ως TASTV.GR θέλουμε να συγχαρούμε τον Διευθυντή της ορχήστρας κ. Σαμαρά Λάκη και  όλα τα μέλη της φιλαρμονικής .

 Στο τέλος της παρέλασης δηλώσεις μας έκαναν η Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Μαρία Κόλλια Τσαρούχα  και ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σηφάκης για την ημέρα του εορτασμού Απελευθέρωσης της Έδεσσας

Παρακολουθείστε παρακάτω τα βίντεό μας με την παρέλαση και τις δηλώσεις των πολιτικών και φωτογραφίες.

 

 

IMG-7798 IMG-7802 IMG-7849 IMG-7852

IMG-7855 IMG-7893 IMG-7937 IMG-7939 IMG-7940 IMG-7942 IMG-7955 IMG-7957 IMG-7988 IMG-8000 IMG-8010 IMG-8018 IMG-8024 IMG-8041 IMG-8044 IMG-8051 IMG-8057 IMG-8065
baby skunk name

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments