......

ΕΔΕΣΣΑ: «ΝΑ Ο ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΗΣ ((ΦΑΝΤΑΣΜΑ)) ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΕ.»

Ο ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΗΣ «ΦΑΝΤΑΣΜΑ» ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΕΚαι ενώ οι εκκαθαριστές αγνοούν τις φωνές των δημοτικών συμβούλων του Δήμου Έδεσσας, τα πράγματα συνεχίζουν να είναι «σκοτεινά» για το πόρισμα της εκκαθάρισης της Τουριστικής ΑΕ, που δεν έχει ακόμη παραδοθεί!
Από ότι φαίνεται όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο σκοτεινά αλλά στον Δήμο Έδεσσας κάποιοι συνεχίζουν να μην γνωρίζουν ή έτσι να μας λένε.
Διαβάζουμε, λοιπόν, και δεν τα βγάλαμε από το μυαλό μας:
Στην εφ.Ημερησία (9/8/2012):


Ούτε... εικόνες, ούτε και... ήχοι πρόκειται να αναβιώσουν ξανά στα καταστήματα της αλυσίδας ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών «Εικόνα & Ηχος ΑΕΕ», καθώς από χθες η βορειοελλαδική εισηγμένη έκλεισε και τυπικά τον βιοϊστορικό της κύκλο, και έπειτα από περίπου τρεις δεκαετίες λειτουργίας «κατέβασε ρολά» αμετάκλητα.

Ο επίλογος στο δράμα της γνωστής επιχείρησης «γράφτηκε» χθες στο πλαίσιο της β' επαναληπτικής έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων, με την απόφασή τους να θέσουν την αλυσίδα υπό καθεστώς «λύσης κι εκκαθάρισης», αφού δεν υπήρξε κανείς ενδιαφερόμενος να αναλάβει την ευθύνη να συγκροτήσει καινούρια διοίκηση και να ηγηθεί στην προσπάθεια εξυγίανσης, με την εισφορά των αναγκαίων κεφαλαίων.

Πτώχευση
Η αρχική πρόταση, κυρίως από μικρομετόχους και εργαζομένους στην εταιρεία, ήταν να υιοθετηθεί η εναλλακτική λύση της υποβολής αιτήματος πτώχευσης ώστε οι τίτλοι... τέλους να «πέσουν» μια ώρα νωρίτερα, όμως, με παρέμβαση του εκπροσώπου της μεγαλομετόχου «Expert Hellas» κ. Α. Γιασίν, προκρίθηκε η επιλογή της εκκαθάρισης και λύσης, «για να δοθεί λίγος ακόμη χρόνος, μήπως και τυχόν προκύψει επενδυτικό ενδιαφέρον από επιχειρηματίες».

Μια ύστατη ευκαιρία που περισσότερο παραπέμπει σε θαύμα, καθώς τα οικονομικά προβλήματα της αλυσίδας «σέρνονται» για μεγάλο χρονικό διάστημα και ήδη από τον Νοέμβριο του 2011 τα καταστήματα έχουν πάψει να λειτουργούν, λόγω επίσχεσης εργασίας από το προσωπικό, χωρίς, ωστόσο, κανείς από τους μετόχους να συγκινηθεί και να βάλει το χέρι στην τσέπη για να δώσει λύση.

Εκποίηση
Μετά την εξέλιξη αυτή ορίστηκαν εκκαθαριστές τα μέλη της προσωρινής διοίκησης κ. Ηλ. Σκαρλάτος και Θ. Μπαλάσης, οι οποίοι θα επιχειρήσουν να φέρουν εις πέρας το εγχείρημα της εκποίησης των παγίων και των εμπορευμάτων της αλυσίδας, ώστε να εξασφαλιστεί κάποια ρευστότητα για τα ταμεία της επιχείρησης, τα οποία έχουν... στεγνώσει τη στιγμή που οι υποχρεώσεις τρέχουν.

Ο πύχης των προσδοκιών, πάντως, έχει τεθεί σε χαμηλά επίπεδα και αυτό γιατί προ ημερών, όταν έγινε μια απόπειρα εκποίησης περιουσιακών στοιχείων από τα καταστήματα στο Ρετζίκι Θεσσαλονίκης και εκείνο στη Λάρισα, δεν εμφανίστηκε κανείς ενδιαφερόμενος.

Και στο παρελθόν, όμως, σε μια ανάλογη κίνηση οι προσφορές που δόθηκαν ήταν σχεδόν στο 30% της λογιστικής αξίας των εμπορευμάτων και όπως ήταν φυσικό δεν έγιναν αποδεκτές.

Οι συνθήκες αυτή τη φορά, βέβαια, είναι διαφορετικές, δεδομένου ότι οι ιδιοκτήτες των ακινήτων στα οποία φιλοξενούνται τα καταστήματα της αλυσίδας έχουν εξασφαλίσει δικαστικές αποφάσεις για έξωση του ενοικιαστή τους και πιέζουν να εκτελεστούν, που σημαίνει ότι πιθανότατα θα δεχθούν να «σκοτώσουν» τα εμπορεύματα.

Το ρευστό που θα προκύψει θα αξιοποιηθεί για τη μερική ικανοποίηση πιστωτών, με προτεραιότητα στις οφειλές προς το Δημόσιο (ΙΚΑ, εφορία κ.λπ.) και στο προσωπικό, το οποίο διεκδικεί δεδουλευμένα περίπου 550 χιλ. ευρώ.Και νωρίτερα στις 5 Δεκεμβρίου 2011:
Νέα σύλληψη επιχειρηματία στη Θεσσαλονίκη

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν τον 54χρονο πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της αλυσίδας ηλεκτρικών οικιακών συσκευών Εικόνα-Ήχος, για οφειλές στο δημόσιο. Συγκεκριμένα, ο κ.Γιασίν Μπασάν Αναστάσιος φέρεται να οφείλει στο... δημόσιο ποσό ύψους 173.368,76 ευρώ, για το χρονικό διάστημα από 01-04-2011 έως 31-09-2011 και προσαυξήσεως 31.128,84 ευρώ έως 11-11-2011.

Όπως καταλαβαίνετε το όνομα που αναφέρεται και παραπάνω είναι ο εκκαθαριστής (ένας εκ των δυο) της Τουριστικής Α.Ε. Κάτι δεν πάει καλά με την όλη υπόθεση και περιμένουμε απαντήσεις από τους διοικούντες.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments