......

ΕΔΕΣΣΑ: ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΜΕ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗ, ΦΩΤΙΕΣ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!

 

 

Την Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, στην Αίθουσα Π.Ε. Πέλλας (Νομαρχίας) υποδεχόμαστε την ομορφότερη Χριστουγεννιάτικη ιστορία, από την παιδική σκηνή του Φώτη Σπύρου που θα μαγέψει μικρούς και μεγάλους. Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 5€ στην προπώληση και 7€ στην είσοδο.

Την ίδια μέρα στις 18:00 στις συνοικίες της Έδεσσας και στα χωριά οι τοπικοί πολιτιστικοί σύλλογοι θα ξεκινήσουν τις φωτιές με μουσική, τσίπουρο και πολύ κέφι.

Το πρωί της Τρίτης, 24 Δεκεμβρίου, στις 11:30, δίωρο ψυχαγωγικό πρόγραμμα για τα παιδιά στο πάρκο των Μικρών Καταρρακτών.Ο Καρυοθραύστης, το απόλυτο έργο των γιορτών που κατέχει την δική του ξεχωριστή θέση στην καρδιά παιδιών και μεγάλων αυτά τα Χριστούγεννα παρουσιάζεται στη μαγική θεατρική εκδοχή του. Το έργο εκτυλίσσεται την παραμονή των Χριστουγέννων και διαδραματίζεται μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας με τη συνοδεία της υπέροχης μουσικής του Τσαϊκόφσκι. Ένας ύμνος στην φαντασία και στα ευχάριστα όνειρα, που δημιουργεί όμορφες εικόνες, σπουδαία συναισθήματα, γλυκές αναμνήσεις και κάνει τα παιδιά να ονειρεύονται, να μάχονται και να ελπίζουν.

Η ιστορία με λίγα λόγια…

Παραμονή Χριστουγέννων στο σπίτι της μικρής Κλάρας, όταν το ρολόι χτυπήσει μεσάνυχτα, τα παιχνίδια ζωντανεύουν και γιορτάζουν τα δικά τους Χριστούγεννα. Ο Καρυοθραύστης – δώρο του θείου των παιδιών – γίνεται ένας όμορφος πρίγκιπας που ταξιδεύει μαζί με την Κλάρα και με την βοήθεια των παιδιών – θεατών στην Ονειροχώρα. Εμπόδιο στο όμορφο ταξίδι τους είναι ο βασιλιάς των ποντικών και τα ποντικάκια του.Τι θα γίνει όμως όταν ξημερώσουν Χριστούγεννα και που θα βρεθεί η μικρή Κλάρα και ο Καρυοθραύστης – Πρίγκιπας;

Τον Καρυοθραύστη, έργο του Χόφμαν θα τον παρακολουθήσουμε εμπνευσμένο από την εκδοχή του Αλέξανδρου Δούμα. Το έργο (και όχι τυχαία) παρουσιάζεται κάθε χρόνο την περίοδο των εορτών σε όλες τις πόλεις του κόσμου, είναι πλούσιο σε συναισθήματα, με πολλή μουσική, χορό και δράση. Θα συναρπάσει τα παιδιά, θα τα κάνει να διασκεδάσουν, να ονειρευτούν, να συγκινηθούν, να γελάσουν και να περάσουν όμορφα. Επίσης η συγκεκριμένη παράσταση έχει και διαδραστικά στοιχεία όπου τα παιδιά συμμετέχουν όλα μαζί αλλά και κατά ομάδες.

Διασκευή για το Θέατρο: Αλέξανδρος Δουμάς
Μουσική: Π. Ι. Τσαϊκόφσκι (και άλλες επιλεγμένες κλασικές χριστουγιεννιάτικες μελωδίες)
Επιμέλεια κειμένου – Θεταρική διασκευή: Φώτης Σπύρος
Σκηνοθεσία: Νίκος Χρηστίδης
Σκηνικά -Κοστούμια: Ανθή Πετρουλάκη
Θεατρικές Κατασκευές-Σκηνικά Αντικείμενα: Νάγια Ζαχαράτου
Χορογραφίες: Ηλίας Μπαγεώργος
Φωτισμοί: Απόστολος Τσιτσώνης
Γραφιστικά: Ντίνα Ζαφειρίου
Τεχνική Υποστήριξη: Θωμάς Χαρέλας
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: LONG VEHICLE PRODUCTIONS

Τιμή Εισιτηρίου:. 7 € (Ταμείο)
5 € (Προπώληση)

Προπώληση Εισητηρίων:
Βιβλιοπωλείο Τουφεξής (Εγνατίας 17, Τηλ. 2381024000)
Τουριστικό Περίπτερο Πληροφοριών Καταρρακτών

2019-12-23-112633

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments