....

ΕΔΕΣΣΑ : ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ Η ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΣΕΙΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

Πραγματοποιήθηκε ειδική συνεδρίαση του φορέα διοίκησης του Γέσειου Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας για την παρουσίαση της προκαταρτικής μελέτης του Μουσείου. Την εκπόνηση και παρουσίαση της επιμελήθηκαν οι ειδικοί επιστήμονες μουσειολόγοι κ. Θωμάς Τσουκαλάς και Χρήστος Καραγιαννίδης, ενώ παρόντες ήταν ο ίδιος ο δωρητής κ. Χρ. Γέσιος και ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δ. Γιάννου.

Το συμβούλιο διοίκησης του φορέα συζήτησε με τους ειδικούς τα θέματα που αντιμετωπίζει στα πρώτα στάδια οργάνωσης του και έλαβε κατευθύνσεις για τις επόμενες φάσεις που ακολουθούν.

Ο κ. Γέσιος διαβεβαίωσε ότι οι εργασίες αναστήλωσης και ενίσχυσης του κτιρίου πρόκειται να ξεκινήσουν άμεσα τον προσεχή Σεπτέμβριο, ενώ δήλωσε ότι: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τη μέχρι σήμερα πρόοδο και αναμένω το κοινό να ανοίξει την αγκαλιά του, ώστε να εμπλουτίσει με εκθέματα το μουσείο και να το καταστήσει τοπόσημο της πόλης και της ευρύτερης περιοχής». Όλοι οι παριστάμενοι δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από την παρουσίαση και εξέφρασαν την βεβαιότητα πως ετοιμάζεται ένα μουσείο σύγχρονο, όχι στατικό, όπως έχουμε συνηθίσει τα κλασσικά μουσεία, με διαδραστικό περιεχόμενο που θα αγγίζει κάθε πτυχή της εποχής εκείνης και των αγώνων που διαδραματίστηκαν. Ο Δήμαρχος Έδεσσας τόνισε ότι με την βοήθεια όλων αυτό το μουσείο στο κέντρο της Έδεσσας θα αποτελέσει τουριστικό πόλο έλξης και θα συνδυαστεί θαυμάσια με τα έργα που υλοποιούνται ήδη, όπως της διασύνδεσης του τουριστικού με το εμπορικό κέντρο της πόλης και του ανοικτού κέντρου εμπορίου που ακολουθεί.

2022-07-29-172904 2022-07-29-172857 2022-07-29-172850

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments