....

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΓΑΜΟ ΚΑΙ ΤΕΚΝΟΘΕΣΙΑ ΑΠΟ ΟΜΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ •

 

 

Μετά την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για την αναδοχή, η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ ζητά αλλαγές στον Αστικό Κώδικα ώστε τα ομόφυλα ζευγάρια να μπορούν να προχωρήσουν σε πολιτικό γάμο και τεκνοθεσία

 

Εκδήλωση με θέμα «Είναι θέμα αγάπης, όχι φύλου – Συζητάμε για τον πολιτικό γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών» οργανώνει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ την Παρασκευή 1 Ιουνίου στον Πολυχώρο Σπούτνικ με ομιλητή τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Οι νέοι της Αριστεράς, μετά την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για την αναδοχή παιδιών, ζητούν την μεταρρύθμιση του Αστικού Κώδικα ώστε να μπορούν τα ομόφυλα ζευγάρια να προχωρήσουν σε πολιτικό γάμο και υιοθεσία.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση για την εκδήλωση, «η Νεολαία έχει αποδείξει εμπράκτως ότι στέκεται δίπλα στην LGBTQI+ κοινότητα και μάχεται για την κατοχύρωση των αυτονόητων δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+ ανθρώπων, απέναντι σε σεξιστικά πρότυπα και ρατσιστικές φωνές. Μετά την κατάργηση του άρθρου 347 του Ποινικού Κώδικα, μετά την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και του δικαιώματος αναδοχής στα ομόφυλα ζευγάρια, μετά τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, το κεντρικό αίτημα για μεταρρύθμιση του Αστικού Κώδικα, ώστε να δίνεται η δυνατότητα πολιτικού γάμου και τεκνοθεσίας στα ομόφυλα ζευγάρια, είναι το μεγάλο στοίχημα της επόμενης περιόδου και πρέπει να απασχολήσει με σοβαρό τρόπο τον δημόσιο διάλογο.

Εκτός από τον κ. Τζανακόπουλο, παρεμβαίνουν ακόμη οι: Στέλλα Μπελιά, Πρόεδρος του Συλλόγου «Οικογένειες Ουράνιο Τόξο» Μαρίνα Γαλανού, Πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών Αντώνης Θεοφυλακτίδης, Colour Youth.2018_05_24_160403

2018_05_24_160349
how do i delete pof account

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments