....

ΕΡΓΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ – ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 50.000,00 €

 

 

Το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε την εισήγηση της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνάς Αθανασιάδου – Αηδονά για το έργο ανάπλασης – αποκατάστασης της Ιεράς Μητρόπολης Γιαννιτσών προϋπολογισμού 50.000,00 €

 

 

Με την υπ’ αριθ. 112/2018 απόφαση, το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε την εισήγηση της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνάς Αθανασιάδου – Αηδονά για τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας/Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, στον Δήμο Πέλλας και στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γιαννιτσών για την υλοποίηση του έργου της ανάπλασης – αποκατάστασης Ιεράς Μητρόπολης Γιαννιτσών. Το έργο έχει προϋπολογισμό 50.000,00 € και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Επενδυτικών Δαπανών της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.

«Συνεχίζουμε να ξεπερνάμε τις διαδικασίες που απαιτούνται από την κείμενη νομοθεσία με συνεργασία και συνέπεια. Είναι σημαντικό να δημιουργούμε - με μικρές και μεγαλύτερες παρεμβάσεις - καλύτερη προοπτική αντιμετώπισης των προβλημάτων ταυτόχρονα με την  αναβάθμιση της περιοχής παρέμβασης, ιδιαίτερα σε έναν ιερό χώρο. Θέλω να ευχαριστήσω για τη συνεργασία που είχαμε, τον Πρωτοπρεσβύτερο Πάτερ Ελευθέριο Χαραλαμπίδη, τον Δήμαρχο Πέλλας Γρηγόρη Στάμκο όπως και όλα τα στελέχη των εμπλεκόμενων υπηρεσιών. Χωρίς συνεργασία και σύμπνοια δεν μπορούμε να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα» δήλωσε η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά.

 

Όσον αφορά τις εργασίες, θα αποξηλωθούν οι παλιές πλακοστρώσεις νότια του Ιερού Ναού και θα γίνει νέα πλακόστρωση, θα διαμορφωθεί η αυλή για το νηπιαγωγείο στη βόρεια πλευρά του, θα κατασκευαστεί τείχος περίφραξης για να  κλείσει η αυλή του ορφανοτροφείου στη δυτική πλευρά και θα κατεδαφιστεί η περίφραξη που εφάπτεται στο πίσω μέρος του Ιερού Ναού, ώστε να αλλάξει η όψη και η αισθητική της περιοχής παρέμβασης και να καταστεί ο περιβάλλον χώρος του Ι.Ν. πιο λειτουργικός για να διευκολύνει το σημαντικό έργο που προσφέρει ο Ιερός Ναός και το ορφανοτροφείο.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments