....

ΈΡΧΕΤΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΘΗΤΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΣΤΑ 18

Αλλαγές και στις μεταθέσεις

 

Τα πάνω – κάτω αναφορικά με τη θητεία των κληρωτών στις Ένοπλες Δυνάμεις σχεδιάζει να φέρει η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα Σαββατοκύριακο» ο νέος υπουργός Νίκος Παναγιωτόπουλος ετοιμάζει ένα πακέτο αλλαγών στις Ένοπλες Δυνάμεις, μεταξύ των οποίων προβλέπονται η αύξηση του χρόνου της θητείας στο Στρατό Ξηράς από εννέα μήνες, που είναι σήμερα, στους 12 μήνες, πως είναι και στο Πολεμικό Ναυτικό και την Αεροπορία.

Επίσης, σύμφωνα με το δημοσίευμα, σχεδιάζεται η υποχρεωτική στράτευση των νέων στα 18 τους χρόνια, όπως και εθελοντική η στράτευση των γυναικών.

Οι αποφάσεις αυτές αφορούν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων υποστελέχωσης του ελληνικού στρατού και συνδυάζονται σε προσλήψεις επαγγελματιών οπλιτών καθώς το υπάρχον προσωπικό δεν επαρκεί.

Οι Αρχηγοί των τριών Όπλων έχουν ζητήσει 2.000 προσλήψεις, εκ των οποίων οι 1.200 οπλίτες θα διατεθούν στον Στρατό Ξηράς και οι υπόλοιποι 800 σε Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία.

Επίσης, στόχος τη νέας ηγεσίας του υπουργείου είναι η ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας, ώστε να επιταχυνθούν σημαντικά εξοπλιστικά προγράμματα.

Το υπουργείο Άμυνας προσανατολίζεται σε αλλαγές στις μεταθέσεις των στρατιωτικών με στόχο να επιλύσει χρόνια προβλήματα που ταλαιπωρούν το προσωπικό του Στρατού αλλά και τις οικογένειές τους, σχετικά με τα μόρια που παίρνουν όταν υπηρετούν στην παραμεθόριο.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments