....

ΦΟΡΟΥΜ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΗΓΓΕΙΛΕ Η Θ. ΤΖΑΚΡΗ

Τη σύσταση Φόρουμ για τη Βιομηχανική Πολιτική εξήγγειλε η υφυπουργός Οικονομίας, αρμόδια για θέματα Βιομηχανίας, Θεοδώρα Τζάκρη από το βήμα εκδήλωσης του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ).

Η κ. Τζάκρη υπογράμμισε ότι το Φόρουμ στο οποίο θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι υπουργείων, παραγωγικών φορέων και εμπειρογνώμονες, θα καταθέσει μέσα σε δύο μήνες συγκεκριμένες προτάσεις. Θα εξετάσει σε πρώτη φάση τα εξής θέματα: τους κλάδους της βιομηχανικής παραγωγής που πρέπει κατά προτεραιότητα να αποτελέσουν τη στόχευση της κυβερνητικής πολιτικής, την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων, την ενέργεια και τη στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

Η υφυπουργός ανακοίνωσε ακόμη, τη συγκρότηση του Συμβουλίου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της Εφοδιαστικής Αλυσίδας, που θα λειτουργήσει ως άτυπο γνωμοδοτικό και συμβουλευτικό όργανο στα υπουργεία ανάπτυξης και Μεταφορών. Με αυτό τον τρόπο «θα μπορέσουμε όλοι μαζί να σχεδιάσουμε τη στρατηγική και τη δράση για την ανάπτυξη της εφοδιαστικής αλυσίδας, ενός κλάδου που στηρίζει όλους τους άλλους παραγωγικούς κλάδους, έχει μεγάλη συμβολή στο ΑΕΠ και μπορεί να αξιοποιήσει τη δυναμική της χώρας», εξήγησε η κ. Τζάκρη.

Πρόσθεσε μάλιστα, ότι έχουν τεθεί σε διαβούλευση 13 νέα προγράμματα, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ, Αθανάσιος Σαββάκης και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments