15 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΖΙ ..

ΦΩΤΙΑ - ΚΑΗΚΑΝ ΣΠΙΤΙΑ– ΕΚΚΕΝΩΘΗΚΕ ΤΟ ΟΡΕΙΝΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΒΟΥΛΑΣ [ΦΩΤΟ]

 

Σύμφωνα με πληροφορίες δόθηκε εντολή εκκένωσης της Άνω Γλυφάδας και του ορεινού Πανοράματος Βούλας, και απομάκρυνση των κατοίκων στις οδούς Αριστείδου, Υμηττού και Λαμίας, ενώ κάηκαν κάποια σπίτια που βρίσκονται πάνω από την οδό Έκτορος ήδη έχουν πιάσει φωτιά, όπως και στο τέρμα Θεσσαλίας.

Οι συνθήκες στην περιοχή είναι αποπνικτικές, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες, υπάρχει κόσμος στο βουνό που δεν ξέρει τι να κάνει. Οι φλόγες έχουν φτάσει μέσα σε σπίτια, ενώ σύμφωνα με αναφορές, καίγονται μηχανάκια κι αυτοκίνητα. Η φωτιά ξεκίνησε από σταθμό υψηλής τάσης του ΑΔΜΗΕ.

Οι κάτοικοι έλαβαν μήνυμα από το 112.

Φωτιά σε Γλυφάδα - Βούλα: Κάηκαν σπίτια στην οδό Έκτορος - Εκκενώθηκε το ορεινό Πανόραμα Βούλας

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν και συνολικά επιχειρούν 71 Πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 20 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν περιοδικά έξι αεροσκάφη, τρία ελικόπτερα, καθώς και ένα ελικόπτερο για εναέριο συντονισμό και άλλο ένα του στρατού. Επιπλέον, υπάρχει συνδρομή εθελοντών πυροσβεστών και υδροφόρες των δήμων.

Οι ισχυροί άνεμοι έντάσεως 6 μποφόρ δυσκολεύουν το έργο της Πυροσβεστικής.

«Έχω διατάξει την εκκένωση του ορεινού Πανοράματος» λέει στο newsit.gr ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος. Μάλιστα τονίζει ότι όλοι οι κάτοικοι είναι αναστατωμένοι και ότι «στο τέρμα της οδού Θεσσαλίας και στο τέρμα της οδού Άτλαντος έχουμε πρόβλημα Είμαστε πολύ κοντά έως ότου καούν σπίτια. Τα ορεινά έχουν μεγάλα θέματα».

Θεσσαλίας και στο τέρμα της οδού Άτλαντος έχουμε πρόβλημα Είμαστε πολύ κοντά έως ότου καούν σπίτια. Τα ορεινά έχουν μεγάλα θέματα».

Λίγο μετά τις 16:20 εστάλη στους κατοίκους της περιοχής
 
 


 

 

 


 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments