....

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΣΤΗΝ ΈΔΕΣΣΑ: ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΩΡΟΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Φυσικό αέριο στην Έδεσσα: Οι αλλαγές στα σχέδια και οι πρόωροι πανηγυρισμοί του Δημάρχου

 

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας αναφέρθηκα στην εξέλιξη του θέματος που αφορά στην εγκατάσταση του φυσικού αερίου στην πόλη. Αυτό το θέμα είχε συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο για πρώτη φορά προ covid-19 και πιο συγκριμένα στις 28/2/2020, οπότε και μας γνωστοποιήθηκε ότι η εταιρία EDIL HELLAS A.E. έχει αναλάβει αυτό το έργο για την πόλη μας. Τότε, εκπρόσωποι της εταιρίας μιλούσαν για άμεση εγκατάσταση και ζητούσαν από εμάς, ως Δημοτικό Συμβούλιο, να οριοθετήσουμε συγκεκριμένο σημείο όπου θα έρχεται εκεί υγροποιημένο το φυσικό αέριο και από εκεί θα διανέμεται στους ωφελούμενους.

Ακολούθησαν συναντήσεις εργασίας του Δημάρχου με την εταιρεία και όπως ενημέρωνε τον Φεβρουάριο του 2021 ο κ. Γιάννου, είχαν πέσει και οι σχετικές υπογραφές: «Έχουμε υπογράψει ήδη συμφωνία με Εταιρία, για την μεταφορά του φυσικού αερίου στην πόλη μας. Εκτιμώ ότι από το φθινόπωρο και η περιοχή μας θα έχει φυσικό αέριο», έλεγε πανηγυρίζοντας.

Δυστυχώς όμως, δύο χρόνια μετά από την αρχικό σχεδιασμό και τις ανακοινώσεις, το έργο αφέθηκε στην τύχη του. Απαντώντας στην ερώτησή μου, ο Δήμαρχος ξαναπανηγυρίζει γιατί όπως μου είπε στην πρόσφατη συνεδρίαση «Θα είμαστε από τους πρώτους που θα έχουν φυσικό αέριο», καθώς εγκαθίσταται ο εργολάβος για το έργο, ξεκινούν μέσα στον Μάιο οι εργασίες, αλλά με διαφορετικό πλάνο: Το εργοτάξιο θα γίνει στην περιοχή της Σκύδρας και Θα λάβουμε και εμείς φυσικό αέριο από την έξοδο που βρίσκεται στην κοινότητα του Άσπρου, κάτι που, όπως είπε, είναι «καλύτερο και πιο επικερδές»! Σύμφωνα με τον Δήμαρχο την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε αναλυτικότερη ενημέρωση για την πορεία του έργου αυτού.

Σε κάθε περίπτωση εύχομαι πραγματικά οι (για δεύτερη φορά) βαρύγδουπες δηλώσεις και οι πανηγυρισμοί του Δημάρχου να ανταποκρίνονται στο επιθυμητό αποτέλεσμα και να μην είναι και πάλι πρόωροι.

 

Βαγγέλης Δ. Θωμάς

Δημοτικός Σύμβουλος Δ. Έδεσσας

«Κοινωνία σε Κίνηση»

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments