....

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΨΥΧΗΣ ΤΟΥ ΈΛΛΗΝΑ ΟΜΟΓΕΝΗ ΓΙΑΤΡΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΝΑΝΟΥ

Συγκινητική είναι η ιστορία ενός Κρητικού οδηγού νταλίκας στη Γερμανία και η παρέμβαση του Έλληνα γιατρού της Γερμανίας Μιχάλη Νάνου που έδωσε ένα μάθημα ανθρωπιάς καθώς ο ίδιος μεσολάβησε για τη νοσηλεία του οδηγού νταλίκας ο οποίος μεταφέρθηκε αναίσθητος στο Νοσοκομείο του Μονάχου.

Η παρέμβαση του κ. Νανου ήταν καθοριστική καθώς ο οδηγός δεν ήταν ασφαλισμένος, όπως αποδείχθηκε στη πορεία, ενώ στη συνέχεια τον φιλοξένησε στο σπίτι του μέχρι να αναρρώσει πλήρως.

Τι αναφέρει το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου:

Τα τελευταία δύσκολα μνημονιακά χρόνια αλλά και το τελευταίο διάστημα της πανδημίας, στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου είμαστε αποδέκτες μια σειρά πολύ σοβαρών περιστατικών, που πραγματικά αποτελούν δράματα και όπως είναι ανθρώπινο πολλά από αυτά μας επηρεάζουν συναισθηματικά και ψυχολογικά.

Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που μας δίνουν κουράγιο και εκεί που πάμε να «γονατίσουμε», μας ντοπάρουν. Όχι μόνο για να σταθούμε όρθιοι αλλά για να επανέλθουμε δυνατότεροι να συνεχίσουμε το δύσκολο έργο μας. Μία από αυτές τις περιπτώσεις θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας.

Πρόσφατα είχαμε να διαχειριστούμε ένα δύσκολο περιστατικό όπου ένας άτυχος επαγγελματίας οδηγός νταλίκας, ο κ. Γιώργος Β., ενώ εργαζόταν στις διεθνής μεταφορές Ηρακλείου – Μονάχου, είχε ένα εγκεφαλικό επεισόδιο σε ένα βενζινάδικο στο Μόναχο της Γερμανίας.

Ο άτυχος οδηγός μεταφέρθηκε αναίσθητος στο Νοσοκομείο του Μονάχου όπου διαπιστώθηκε η σοβαρότητα της κατάστασής του. Αλλά διαπιστώθηκε και ότι δεν είχε ασφαλιστική κάλυψη από τον εργοδότη του, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει ένας μεγάλος Γολγοθάς για τον Γιώργο.

Η παρέμβαση του γιατρού

Και εδώ ξεκινάει η ιστορία μας, όπου μέσα σε αυτή την πολύ δυσχερή κατάσταση που περιήλθε ο Γιώργος, μόνος σε μία ξένη χώρα, χωρίς να μιλάει καμία ξένη γλώσσα, για καλή του τύχη στο Γερμανικό Νοσοκομείο του Μονάχου, βρέθηκε ένας Έλληνας ομογενής ιατρός, ο οποίος ακούγοντας για το συμβάν αμέσως στάθηκε πλάι του.

Η παρέμβαση του γιατρού ήταν καθοριστική για την ίδια την ζωή του Γιώργου, αφού επέμεινε στην άμεση χειρουργική επέμβαση που χρειαζόταν. Έπεισε τους Γερμανούς γιατρούς και με αυτό τον τρόπο έσωσε την ζωή του άτυχου οδηγού.

Οι παρεμβάσεις του όμως δεν σταμάτησαν εκεί, καθημερινά επισκεπτόταν τον ασθενή του, του έφερνε ακόμη και Ελληνικά φαγητά από το σπίτι του, μιας και ο Γιώργος δεν μπορούσε να φάει τα φαγητά του Νοσοκομείου, ενώ μεσολάβησε μεταξύ του Νοσοκομείου και της οικογένειας, για να ξεπεραστούν τα προβλήματα της μη κάλυψης των εξόδων από το ασφαλιστικό ταμείο μιας και ήταν ανασφάλιστος.

Μετά από τις προσπάθειες του Έλληνα Ομογενή Ιατρού και μετά από ένα πολύ δύσκολο χειρουργείο, διασφαλίστηκε η νοσηλεία και η παρακολούθησή του Γιώργου, για 10 ημέρες στο Νοσοκομείο.

Μετά το πέρας των 10 ημερών το Νοσοκομείο απαίτησε την αποχώρηση του άτυχου οδηγού, ο οποίος όμως δεν ήταν σε θέση να ταξιδέψει πίσω στην Ελλάδα, ενώ χρειαζόταν περεταίρω παρακολούθηση.

Ο Γιατρός βλέποντας την κατάσταση, πήρε στο σπίτι του τον Γιώργο. Τον φιλοξένησε και τον παρακολούθησε ιατρικά για αρκετές ημέρες. Και αφού βεβαιώθηκε ότι ήταν σε κατάσταση που μπορούσε να ταξιδέψει, τον έστειλε πίσω στην Ελλάδα στους δικούς του ανθρώπους.

Ο Dr. Μιχάλης Νάνος, είναι γόνος Ελλήνων μεταναστών στην Γερμανία, σπούδασε Ιατρική στην Ελλάδα και η επιθυμία του ήταν να εργαστεί στην χώρα των γονιών του, αλλά…δεν του δόθηκε η ευκαιρία και γύρισε στην Γερμανία. Σήμερα είναι υπεύθυνος στην Εντατική του Νοσοκομείου του Μονάχου».

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments