....

Η ΠΟΛΩΝΙΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ – «ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ»!

Η Πολωνία δεν θα υποχωρήσει από το αίτημα της από τη Γερμανία για πολεμικές αποζημιώσεις του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, δήλωσε σήμερα ο Πρωθυπουργός της χώρας.

Σε συνέντευξή του στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Radio Poland, ο Ματέους Μοραβιέτσκι είπε ότι θα ήταν κάτι θετικό να επιδιορθωθεί αυτό που συνέβη κατά τη διάρκεια του πολέμου αναγνωρίζοντας (η Γερμανία) τις αποζημιώσεις τουλάχιστον στον ελάχιστο βαθμό.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις παρατηρήσεις του Τόμας Μπάγκερ, Γερμανού πρεσβευτή στην Πολωνία, σχετικά με τις πολεμικές αποζημιώσεις, ο Πολωνός Πρωιυπουργός είπε ότι ο Πρέσβης «κάνει λάθος ηθικά και πολιτικά».

Την Τετάρτη, ο Μπάγκερ είπε ότι το ζήτημα των αποζημιώσεων της Γερμανίας στην Πολωνία είναι «το κουτί της Πανδώρας και θα ήταν καλύτερα αυτό το κουτί να παραμείνει ανέγγιχτο».

Ο Μοραβιέτσκι απάντησε ότι θα είναι μια μακρά διαδικασία, αλλά υποσχέθηκε ότι «δεν θα παρατήσουν ποτέ το αίτημα για αποζημιώσεις» και πρόσθεσε ότι πιστεύει πως η επόμενη γενιά πολιτικών, θα επιμείνει επίσης στο αίτημα των επανορθώσεων.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Βαρσοβία παρουσίασε μια ολοκληρωμένη έκθεση που περιγράφει λεπτομερώς τις υλικές απώλειες που υπέστη η χώρα κατά τη διάρκεια του πολέμου, μαζί με τη δέσμευση να απαιτήσει αποζημίωση 1,3 τρισεκατομμυρίων ευρώ (1,39 τρισεκατομμύρια δολάρια) από τη Γερμανία.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments