15 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΖΙ ..

Η ΡΩΣΙΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΤΟ «ΜΟΣΚΒΑ»

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έκανε γνωστό πως κατέστρεψε το εργοστάσιο «Vizar» το οποίο κατασκευάζει αντιπλοϊκούς πυραύλους - Το «χτύπημα» στο εργοστάσιο σημειώθηκε λίγες ώρες μετά τη βύθιση του «Μόσκβα»

Μπαράζ ρωσικών βομβαρδισμών σημειώθηκε τη νύχτα της Πέμπτης στα περίχωρα του Κιέβου και μεταξύ των πληγμώτων που πέτυχαν οι Ρώσοι ήταν και ένα εργοστάσιο στην περιφέρεια της ουκρανικής πρωτεύουσας το οποίο θεωρείται πως κατασκευάζει τους πυραύλους Neptune, οι οποίοι βύθισαν το ρωσικό καταδρομικό «Μόσκβα».
 

 

Σύμφωνα με όσα ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας νωρίς το πρωί της Παρασκευής, από τα πυρά τους καταστράφηκε το εργοστάσιο «Vizar», το οποίο κατασκευάζει αντιπλοϊκούς πυραύλους για τον ουκρανικό στρατό.
 

 

Η επίθεση αυτή σημειώθηκε μόλις μία ημέρα μετά τη βύθιση του «Μόσκβα» - της ναυαρχίδας του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας - μετά από έκρηξη και πυρκαγια, η οποία σύμφωνα με την Ουκρανία προκλήθηκε όταν δέχθηκε πυρά από δύο πυραύλους. Η Μόσχα έχει αναφέρει, από την πλευρά της, πως η αιτία για την καταστροφή του πλοίου «ερευνάται».

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας προειδοποίησε επίσης ότι θα εντείνει τις επιθέσεις του στο Κίεβο τις επόμενες ημέρες, κάτι που όπως είπε έρχεται ως απάντηση στα ουκρανικά πλήγματα στο ρωσικό έδαφος.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments