....

ΚΟΙΝΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

Μαζική ήταν η συμμετοχή στη κοινή σύσκεψη που διοργάνωσαν το Σάββατο 2 Νοέμβρη στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης οι Σύλλογοι Φοιτητών που συμμετείχαν στη σύσκεψη πανελλαδικού συντονισμού, συγκεκριμένα οι Σύλλογοι Φοιτητών Βιολογικού, Γεωλογικού, Φαρμακευτικής, Κτηνιατρικής, Δασολογίας, Χημικών Μηχανικών, Αγγλικού, Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ, ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ καθώς και της συντονιστικής επιτροπής του τμήματος ΕΚΠ, της συνέλευσης φοιτητών ΠΑΜΑΚ και της πρώην ΣΤΕΦ αλλά και του Συλλόγου Οικοτρόφων Φοιτητών Εστιών Θεσσαλονίκης με σκοπό την ανταλλαγή πείρας από τη δραστηριότητα των συλλόγων και την διαμόρφωση κοινού, αγωνιστικού σχεδιασμού για το επόμενο διάστημα καθώς και για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια μονιμοποίησης του συντονισμού των φοιτητικών συλλόγων σε επίπεδο πόλης, ως απόφαση που προέκυψε και από την πανελλαδική σύσκεψη συντονισμού με συμμετοχή 79 φοιτητικών συλλόγων, μετά το πανελλαδικό φοιτητικό συλλαλητήριο της Πέμπτης 31/10 στην Αθήνα με πάνω από 100 φοιτητικούς συλλόγους να βρίσκονται στο δρόμο.

Στη συζήτηση μεταφέρθηκε πείρα από την δράση των φοιτητικών συλλόγων τις προηγούμενες βδομάδες και εκφράστηκε η ανάγκη ενότητας, κοινής διεκδικητικής κατεύθυνσης απέναντι στα κοινά εμπόδια που αντιμετωπίζουν σε σπουδές και επαγγελματική προοπτική. Παράλληλα, αποτυπώθηκε η εκρηκτική κατάσταση που διαμορφώνεται στις σχολές καθώς και στη φοιτητική μέριμνα ως αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ, που προχωράει ένα βήμα παραπέρα ότι υλοποίησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με μια σειρά ελλείψεις που αφορούν το μόνιμο και σταθερό καθηγητικό προσωπικό, τον υλικοτεχνικό - εργαστηριακό εξοπλισμό, την ανάγκη ύπαρξης περισσότερων κτιριακών υποδομών. Με τις τοποθετήσεις τους, οι εκπρόσωποι των φοιτητικών συλλόγων τόνισαν την ανάγκη συνέχειας του αγώνα που βάζει στο στόχαστρο όσους σαρώνουν τα δικαιώματα τους, διεκδίκησης τώρα έκτακτου κονδυλιού από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κάλυψη των αναγκών των τμημάτων τους. Το επόμενο διάστημα, συνεχίζουν πιο πολλοί, πιο μαχητικά & δυναμικά απέναντι και στο νέο κύμα αναδιαρθρώσεων στην Εκπαίδευση που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση με πλούσιο & πολύμορφο σχεδιασμό.

Στη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε παρέμβαση και από τον Κυριάκο Τσιαούση, πρόεδρο του ΣΕΤΕΠΕ που κάλεσε τους φοιτητές & τους συλλόγους τους μπροστά να αγωνιστούν από κοινού με τους εργαζόμενους σε ενωτική αγωνιστική κατεύθυνση, να συμμετάσχουν στην πορεία των σωματείων, των συνδικάτων και των φορέων της πόλης για το Πολυτεχνείο.

Συγκεκριμένα οι Φοιτητικοί Σύλλογοι αποφάσισαν:

  • Δευτέρα & Τρίτη 4 - 5/11: Πραγματοποίηση συνελεύσεων ετών και εκλογές επιτροπών ετών για την οργάνωση του αγώνα σε κάθε έτος!
  • Εβδομάδα 4 - 9/11: Πλούσια δραστηριότητα των πολιτιστικών ομάδων μέσα στις σχολές για το ζωντάνεμα των συλλόγων & πραγματοποίηση εκδηλώσεων με επιστημονικούς φορείς με βάση τα επιστημονικά αντικείμενα των τμημάτων.
  • Δευτέρα 4/11: Συμμετοχή στο μαθητικό συλλαλητήριο στις 12.00 στο Αγ. Βενιζέλου.
  • Πέμπτη 7/11: Κινητοποίηση στην Πρυτανεία του ΑΠΘ για τα οξυμένα προβλήματα των τμημάτων, τις μετεγγραφές, τη φοιτητική μέριμνα.
  • Δευτέρα & Τρίτη 11 - 12/11: Πραγματοποίηση γενικών συνελεύσεων των Φοιτητικών Συλλόγων.
  • Προετοιμασία του Εορτασμού του Πολυτεχνείου:
    Παρασκευή 15/11
    : Έκθεση φωτογραφίας των φωτογραφικών ομάδων των Φ.Σ. που θα βρίσκεται στο χώρο του πολυτεχνείου το τριήμερο 15-17/11.
    Σάββατο 16/11: Εκδήλωση των Φοιτητικών Συλλόγων με την ΕΔΥΕΘ με τίτλο: "Ο πόλεμος τους σκοτώνει ό,τι άφησε όρθιο η ειρήνη τους. Δείχνουμε αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, δυναμώνουμε την πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς." & hip hop συναυλία στο χώρο του Πολυτεχνείου.
    Κυριακή 17/11: Κατάθεση στεφάνων των Φοιτητικών Συλλόγων και φορέων και συμμετοχή στην αντιιμπεριαλιστική πορεία στις 17:00 στο Πολυτεχνείο από κοινού με σωματεία εργαζομένων, συνδικάτα, τον ΣΦΕΑ, και την ΕΔΥΕΘ.
  • Τέλος, οι φοιτητικοί σύλλογοι σε ΑΠΘ & ΠΑΜΑΚ αποφάσισαν τη συγκρότηση επιτροπής αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες, η οποία θα αναπτύξει πολύμορφη δράση, θα πάρει πρωτοβουλίες στήριξης των προσφύγων, καταδίκης των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών που γεννούν τον πόλεμο & την προσφυγιά.
     

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments