..

«ΛΟΥΚΕΤΟ» ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΙ ΕΒΑΛΑΝ 20 ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΤΟΥ ΟΠΑΠ ΣΤΟΝ Ν. ΠΕΛΛΑΣ (PHOTOS)

 

Λουκέτο σε 900 πρακτορεία ΟΠΑΠ έβαλαν οι ιδιοκτήτες με βαριά καρδιά από τα 4.200 σε όλη την Ελλάδα

Έτσι και στον Ν.Πέλλας με την έλευση του 1ης Μαρτίου μπήκε λουκέτο σε 20 πρακτορεία του ΟΠΑΠ στον Ν. Πέλλας απο τα συνολικά 58 

Ο λόγος είναι ο ίδιος για όλους, Οσοι ιδιοκτήτες τους δεν  υπέγραψαν  την νέα σύμβαση που τους απέστειλε προ μηνών ο ΟΠΑΠ, όπου με αποτέλεσμα να χάνουν τις άδειες τους.

Οι πράκτορες που αρνήθηκαν να υπογράψουν προέβησαν σε αυτή την πράξη επειδή θεωρούν ότι οι νέες συμβάσεις είναι δυσβάσταχτες και εν τέλει επιζήμιες για την επιχειρηματική τους δράση. Μάλιστα, πανελλαδιικά έκλεισαν και αρκετά πρακτορεία γνωστών και δημοφιλών αθλητών ποδοσφαιριστών και ολυμπιονικών.

Πολλά χρόνια ολόκληρη ζωή σχεδόν πράκτορες αναγκάστηκαν να κλείσουν αναφέρει ένας πράκτορας της πόλης μας στην Έδεσσα Την ημέρα που έκλεισε ανέφερε:

"Σημερα τελειώνουν όλα και δεν ξέρω αν πρέπει να χαρώ η να λυπηθώ.
Σίγουρα είμαι περήφανος για την αντίσταση και την μη υπογραφή αυτού του εκτρωματος που κάποιοι την υπέγραψαν με τόση ευκολία και αφέλεια. Και σίγουρα αν ήταν μαζικη η αντίσταση θα είχε ΣΙΓΟΥΡΑ καλύτερη τύχη ο κάθε πρακτορας. Οι πράκτορες που έκλεισαν σήμερα θα συνεχίσουν την μάχη και δεν χρειάζονται κανενα "δεκανίκι" ( σωματεία κτλ) για να βγουν νικητές. Νικητές είναι ήδη. Καλό δρόμο να έχουμε όλοι και καλα "κέρδη" στους υπόλοιπους πράκτορες."

 

Παρακάτω παραθέτουμε την δήλωση του πρώην Προέδου των ΟΠΑΠ του Ν. Πέλλας

 

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ λοιπόν.
Είναι δύσκολο σε μερικές γραμμές να αποτυπωθούν τόσες αναμνήσεις κ τόσα γεγονότα.Απλά μερικά πράγματα που δεν θα ακούσετε κ δεν θα διαβάσετε πουθενά γιατι ο οπαπ ελέγχει όλα τα μέσα με τις διαφημίσεις.
700 πρακτορεία κλείνουν σήμερα γιατί δεν υπέγραψαν τη νέα σύμβαση του ΟΠΑΠ
Στο ν. Πέλλας κλείνουν 20 απο τα 58 συνολικά πρακτορεία, ποσοστό 35% απο τα μεγαλύτερα ποσοστά πανελλαδικά ανά νομό γιατί δεν υπέγραψαν τη νέα σύμβαση.
Μια σύμβαση που μας προσβάλλει κ ως ανθρώπους κ ως επιχειρηματίες. Μια σύμβαση που διαβάστηκε απο εκατοντάδες κ καταξιωμενους νομικούς σε ολόκληρη την Ελλάδα κ όλοι αναφωνουσαν με μια φωνή ότι αυτό το πράγμα δεν υπογράφεται. Μια σύμβαση υποταγής.
«Αυτή τη Σύμβαση υποταγής δεν υπέγραψαν εκατοντάδες αντιστεκόμενοι πράκτορες, αρνούμενοι να υποκύψουν στο εκβιαστικό και απάνθρωπο δίλημμα που τούς έθεσε απροσχημάτιστα η Emma Delta, να υπερασπίσουν την αξιοπρέπεια και το επάγγελμά τους ή να συναινέσουν στην πλήρη αλλοίωση τής επιχειρηματικής τους δραστηριότητας και στον αφανισμό τής επαγγελματικής τους υπόστασης, υπογράφοντας μία κραυγαλέα παράνομη σύμβαση προκειμένου να προστεθούν μηδενικά στους τραπεζικούς λογαριασμούς των αφεντικών του οπαπ. Οι δικαστικοί αγώνες των εκατοντάδων αποφασισμένων να κονταροχτυπηθούν, δίχως συμβιβασμούς, με την κερδοσκοπική 100% πλέον ιδιωτική ΟΠΑΠ, ξεκίνησαν την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου και θα κρατήσουν χρόνια.700 αγωγές που αξιώνουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρω κρέμονται πλέον πανω από το κεφάλι της οπαπ α.ε.Με την πρώτη κερδισμένη αγωγή, νομικά σίγουρη λόγω τής παρανομίας, η ΟΠΑΠ θα υποχρεωθεί να μη διανείμει μέρισμα για να δημιουργήσει το απαραίτητο αποθεματικό. Και τότε θα χτυπήσουν οι καμπάνες. Η συμπαράστασή των συμπολιτών ποθούμενη, αλλά όχι προαπαιτούμενο τού αγώνα. Ας επιλέξουν μόνοι τους "με ποιούς θα πάν’ και ποιούς θα αφήσουν"».
Μια σύμβαση που από κει που ειμασταν συναγωνιστές με τους πελάτες μας στα παιχνίδια μας κάνει πλέον ανταγωνιστές.Τόσα χρόνια πληρωνομασταν πάνω στο τζίρο των πελατών. Χαιρομασταν κ συμμετείχαμε στη χαρά του παικτη όταν κέρδιζε γιατί θα τζιραρε παραπάνω ή πιο εύκολα κ θα κερδίζαμε κ εμείς ως πράκτορες. Πλέον με τη νέα σύμβαση αλλάζει ο τρόπος πληρωμής μας κ γίνεται βάσει της κερδοφορίας κ όχι του τζίρου. Όσο κερδίζει ο πελάτης, χάνει ο πράκτορας . Οσο χάνει ο πελάτης, κερδίζει ο πράκτορας. Πόσο ηθικό είναι να παρακαλαω να χάνουν οι πελάτες μου για να βγάζω περισσότερα ;;;;
Ο κόσμος έχει τελείως λάθος αντίληψη για το επάγγελμα μας. Εξω από το χορό όλοι μιλάνε. Μόλις μπούνε μέσα ζαλιζονται. Ένα επάγγελμα που πάνω από το 80++% είναι (κατα)χρεωμενο(η λάθος αντίληψη που λέγαμε ) είναι απορίας άξιο πως πιστεύουν ότι θα αποσβεσουν αυτά τα χρέη με αυτή τη σύμβαση που έχει μειωμένες προμήθειες που στην επόμενη 3ετια θα αγγίξουν το 50%, οταν δεν αποσβεσαν αυτά τα χρέη την εποχή των παχιων αγελάδων Ήδη αρκετά πρακτορεία που υπέγραψαν τη νέα σύμβαση κλείσανε λόγω δυσβάστακτων χρεών. Τα ευχολόγια θα ήταν καλό κουράγιο, καλή δύναμη κτλ. Ρεαλιστικά θα πω μακριά απο σχοινιά κ απο κρεμαλες.
Κ πάλι ένα μεγαλο, τεράστιο ευχαριστώ για ολα αυτά τα χρόνια. Θα τα λέμε άλλωστε δε θα χαθούμε απο τη πόλη.
See you...

Πρώην Πρόεδρος Πρακτορων ΟΠΑΠ Νομου Πέλλας

 

2018_DDDD1510 2018_DDDD1511 2018_DDDD1512

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments