Η κόρη ενός υπερεθνικιστή Ρώσου ιδεολόγου που πιστεύεται ότι έχει ισχυρή επιρροή στον Βλαντιμίρ Πούτιν σκοτώθηκε από βόμβα που τοποθετήθηκε στο αυτοκίνητο που οδηγούσε, στα περίχωρα της Μόσχας.

 

Η Ντάρια Ντούγκιν, κόρη του Ρώσου πολιτικού σχολιαστή Αλεξάντερ Ντούγκιν – που ονομάστηκε «ο εγκέφαλος του Πούτιν» – πέθανε όταν το Toyota Land Cruiser που οδηγούσε διαλύθηκε από μια ισχυρή έκρηξη περίπου 20 χιλιόμετρα δυτικά της ρωσικής πρωτεύουσας.

Η έκρηξη σημειώθηκε κοντά στο χωριό Bolshiye Vyazemy, σύμφωνα με πολλά ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

 


Μάρτυρες είπαν ότι συντρίμμια πετάχτηκαν σε όλο το δρόμο καθώς το αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες πριν προσκρούσει σε φράχτη.

 

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ανέφεραν ότι επέβαινε ένα άτομο στο αυτοκίνητο και ότι έχασε τη ζωή του στο σημείο.

 

 

 

Ο Αντρέι Κράσνοφ, φίλος της άτυχης και επικεφαλής του ρωσικού κοινωνικού κινήματος Horizon, επιβεβαίωσε τα δημοσιεύματα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Tass.

Είπε ότι η βόμβα ίσως προοριζόταν για τον πατέρα της.

 

«Αυτό ήταν το όχημα του πατέρα της. Η Ντάρια οδηγούσε άλλο αυτοκίνητο, αλλά πήρε το όχημά του σήμερα και ο Αλεξάντερ είχε άλλο μεταφορικό μέσο. Ο ίδιος ήταν στον τόπο της τραγωδίας. Από όσο καταλαβαίνω, ο Αλεξάντερ ήταν ο στόχος», είπε ο Κράσνοφ.

 

Ο επικεφαλής της αυτοαποκαλούμενης, Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, Ντένις Πουσίλιν, έγραψε στο Telegram ότι η Ντάρια Ντούγκιν σκοτώθηκε και κατηγόρησε την ουκρανική κυβέρνηση.

« Οι τρομοκράτες του ουκρανικού καθεστώτος προσπάθησαν να εξοντώσουν τον Αλεξάντερ Ντούγκιν και ανατίναξαν την κόρη του... σε αυτοκίνητο. Ευλογημένη μνήμη της Ντάρια, είναι μια πραγματική Ρωσίδα!».

Ο Ντούγκιν είναι γνωστός για την ανάπτυξη μιας ακροδεξιάς άποψης για τη θέση της Ρωσίας στον κόσμο.

Έχει περιγραφεί ως ο «Ρώσος φασίστας» που βοήθησε στη διαμόρφωση της επεκτατικής εξωτερικής πολιτικής του Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με την Guardian.

AD
AD
AD
AD
AD
AD