....

ΝΕΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΙΚΙΣΤΩΝ ΤΟΥ Π. ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

 
 
Nέο έργο ύδρευσης στον Παλ. Αγ. Αθανάσιο  Πέλλας και επισυνάπτονται η ανάρτηση-ανακοίνωση του Δήμου Εδεσσας και η Απόφαση της ΠΚΜ..
Να σας υπενθυμίσουμε ότι γι αυτό το έργο που έχει ανάγκη ο Παραδοσιακός Οικισμός, οι Οικιστές τετρακοσίων κατοικιών, οι εκατό επιχειρήσεις και οι χιλιάδες επισκέπτες κυρίως κατά την εορταστική περίοδο Χριστουγέννων, στάθηκε αφορμή για πολλά άρθρα σας, τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές όπου με την στήριξη σας ζητούσαμε την δικαίωση μας.
Δυστυχώς εκκρεμούν ακόμα δίκες και έως την τελική μας δικαίωση, αφού προσφύγαμε ως Σύλλογος με 200 συμμετέχοντες τόσο για την ποιότητα-ποσότητα του νερού όσο και για τους υπέρογκους και παράνομους λογαριασμούς με αναδρομικές χρεώσεις (650 ευρώ το 2015, 850 ευρώ το 2018) για το νερό ελεύθερης ροής από το όρος Καιμάκτσαλαν  που όταν υπάρχει είναι ακατάλληλο προς πόση και οικιακή χρήση.
 
Σας ευχαριστούμε θερμά για όλη την συμπαράσταση.
 
Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος
Ανδρ.Πολίτης
κιν. 6937037003 
Ο Γραμματέας
Γ. Μανωλόπουλος

κιν.6947888676

Πρόεδρος: Α. Πολίτης, Αντιπρόεδρος: Μ. Καραμπελιάς, Γεν. Γραμματείς: Γ. Μανωλόπουλος, Δ. Βαλαβάνης

Ταμίας: Α. Τότλη, Μέλη: Ευαγγελία Μπεναβέλλη, Ευγενία Κοσέντου-Λογοθέτη

Θεσσαλονίκη, 07.10.2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχθήκαμε την είδηση ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μέσω Ευρωπαικών Προγραμμάτων ΠΕΠ ενέκρινε την μελέτη και αποφάσισε την ένταξη της Πράξης «Κατασκευή εξωτερικού δικτύου ύδρευσης Τ.Κ. Αγίου Αθανασίου» στον Άξονα Προτεραιότητας «Προστασία του περιβάλλοντος και προώθηση της αποδοτικότητας των πόρων» του Ε.Π. «Κεντρική Μακεδονία» ύψους 626.016,26 ευρώ για την υδροδότηση του Παραδοσιακού Οικισμού του Αγ. Αθανασίου Πέλλας που αποτελεί τον κυριότερο τουριστικό προορισμό της Β. Ελλάδας.

Η απόφαση αυτή, για τη οποία υπήρχε η θετική εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας ΔΕΥΑ Εδεσσας, χαιρετίζεται από εμάς, επιβεβαιώνει δε τη θέση μας αλλά και τη μέχρι σήμερα δράση μας για την εγκατάσταση και λειτουργία ενός άρτιου υδρευτικού και όχι αρδευτικού δικτύου, δικαιώνει πλήρως την απόφαση 200 και πλέον οικογενειών του Οικισμού και του Δ.Σ. του Συλλόγου, στο να μην αποδεχθούν να εξοφλήσουν υπέρογκους και με αναδρομικές χρεώσεις λογαριασμούς ύδρευσης (χωρίς μάλιστα να υφίστανται συμβάσεις υδροδότησης)   850 και πλέον ευρώ, που από το 2014 εκδίδονται και αποστέλλονται ή εναποθέτονται σε άγνωστα σημεία με άγνωστα στοιχεία προσώπων, χωρίς να παρέχονται για το αγαθό του νερού τα προβλεπόμενα και αυτονόητα από την ΔΕΥΑ Εδεσσας, δηλαδή,

Πόσιμο, κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση και επαρκές νερό  καθ΄ όλη την διάρκεια του έτους.

Οι λόγοι για τους οποίους οι ίδιοι, ΔΕΥΑ και ο Δήμος Εδεσσας προχώρησαν -παρά τα έως τώρα ισχυριζόμενά τους- σε κατάθεση μελέτης και διεκδίκηση κονδυλίων μέσω της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για το σκοπό αυτό, αποδεικνύουν ότι εκτιμήθηκε άμεσα η αναγκαιότητα για νέο υδροδοτικό δίκτυο, ανεξάρτητο των αρδεύσεων, που να παρέχει σε 400 οικογένειες οικιστών, σε 100 επιχειρήσεις και χιλιάδες επισκέπτες, κατάλληλο και επαρκές νερό καθ΄ όλη τη διάρκεια τους έτους.

Ο Σύλλογος μας που αναγκάστηκε να προστρέξει προς όλους τους αρμόδιους φορείς και στα δικαστήρια για τους παραπάνω λόγους συνεχίζοντας τον αγώνα του μέχρι την τελική δικαίωση, αισθάνεται την ανάγκη να  ευχαριστήσει τόσο την Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Κα Αθηνά-Νανά Αηδονά όσο και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Κο Απόστολο Τζιτζικώστα για την κατανόηση που επέδειξαν στο χρόνιο πρόβλημα του τουριστικού χειμερινού προορισμού του Παλ. Αγίου Αθανασίου, κι έκαναν πράξη την δήλωση τους «η αναβάθμιση των υποδομών που θα οδηγήσει σε βελτίωση της ποιότητας βασικών αγαθών όπως το νερό είναι αδιαπραγμάτευτη αρχή της Περιφέρειας». Αλλά και κάθε έναν ατομικά που με τις πράξεις και τη συμπεριφορά του, μας στήριξε όλο αυτό το χρονικό διάστημα και μας έδωσε κουράγιο να αντέξουμε όλα τα προβλήματα και εμπόδια που συναντήσαμε.

Δεσμευόμαστε ότι θα παρακολουθούμε στενά όλη τη διαδικασία μέχρι να γίνει πράξη και να λειτουργήσει κανονικά, προς όφελος όλων.

  Με εκτίμηση

 

                  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

               Ανδρέας   Πολίτης

Ηλεκ/γος Μηχ. ΔΘ-Επιθεωρ.ΤΚΕΠ/ΥΕΝ-Πραγμ.

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 Γεώργιος   Μανωλόπουλος

Πολιτικός Μηχανικός-Ενεργ. Επιθεωρητής 

              Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

           Μιχαήλ  Καραμπελιάς

                     Επιχειρηματίας

        Ο ΕΚΤ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

       Δημήτρης  Βαλαβάνης

       Εκπαιδευτικός

                                                                  ΤΑ ΜΕΛΗ

 

 

 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments