....

Ο ΥΠΟΨ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ Γ. ΤΣΕΠΚΕΝΤΖΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΟΠΟΥ ΤΙΜΗΘΗΚΕ Ο ΜΑΡΙΟΣ ΛΑΖΙΟΣ

Ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Τσεπκεντζής και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής κίνησης  «Κοινωνία σε Κίνηση»   Β Θωμάς, Δ. Καραμάνη, Ε. Νεδέλκου,Λ. Παπαδοπούλου, Τ. Σιώνης, Φ. Ταρασίδου παραβρέθηκαν το Σάββατο 13 Απριλίου στην τιμητική εκδήλωση του Φιλοπρόοδου Συλλόγου «Μ. Αλέξανδρος» για το Μάριο Λάζιο  ευεργέτη του συλλόγου.
 Ο Μάριος Λάζιος αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για τους πολίτες της Έδεσσας   για την πρόσφορα του στον ιστορικό σύλλογο. Εκείνο όμως που πραγματικά μας δίδαξε ήταν η σεμνότητα, ταπεινότητα και το ήθος. Αρετές που στις μέρες μας είναι σπάνιες και αναγκαίες.
Παράλληλα την Κυριακή 14 Απριλίου ο Γ. Τσεπκεντζής και ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Α. Ξυλουργίδης παραβρέθηκαν στην παρουσίαση βιβλίου της διδάκτωρ κ. Αγνή Κολιαδήμου, «Πρόσφυγες στον Νομό Πέλλας, 1912-1967» που συνδιοργάνωσαν ο Σύλλογος Μικρασιατών «Η Μπίγα», ο Σύλλογος Ποντίων «Ο Άγιος Θεόδωρος Γαβράς».
 Η συγγραφέας επιχειρεί την συστηματική καταγραφή των προσφυγικών ομάδων που εγκαταστάθηκαν στην περιοχή μας. Μέσα από το έργο της κατανοούμε την δύσκολη μετεγκατάσταση τους αλλά και την φιλοπρόοδη φύση τους που μαζί με την αγάπη τους για την πατρίδα έγινε αρωγός για να ενταχθούν στο κοινωνικό  κορμό. Τέτοιου είδους  μελέτες  αποτελούν πολύτιμα εργαλεία για τον τόπο μας.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments