....

ΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ…ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΑΝΤΕΞΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ;

.

Αν και είναι πολύ νωρίς ακόμα να μιλάμε για τις δημοτικές εκλογές το πολιτικό σκηνικό στο Δήμο Έδεσσας φαίνεται να έχει αρχίσει να στήνεται με νέους αλλά και παλιούς υποψηφίους. Σύμφωνα με τον σ/ν "ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ I", οι αυτοδιοικητικές εκλογές έχουν οριστεί για τις 13 Οκτωμβρίου 2019. Με στόχο λοιπόν την ενημέρωση τον αναγνωστών μας η ηλεκτρονική μας εφημερίδα θα επιχειρήσει να αποτυπώσει σε αδρές γραμμές το προφίλ των υποψήφιων Δημάρχων της Έδεσσας.

Αρχικά υποψήφιος φαίνεται πως θα είναι εκ νέου ο νυν Δήμαρχος κ. Δ.Γιάννου. Μετά τα "πηγαινέλα" στην Αθήνα και τις συνεχείς οχλήσεις στην Πειραιώς δείχνει να μην εγκρίνεται  η υποψηφιότητα του για το βουλευτικό ψηφοδέλτιο της ΝΔ εκπροσωπώντας την Έδεσσα. Εδώ να επισημάνουμε ότι σε συνέντευξη που μας είχε παραχωρήσει κατά την προεκλογική περίοδο του 2014 αλλά και στις ομιλίες του δήλωνε κατηγορηματικά ότι διεκδικεί μια τελευταία θητεία και στη συνέχεια θα αποχωρήσει. Εμείς από την πλευρά μας αυτό που θέλουμε να τονίσουμε είναι ότι και ο προκάτοχος του κ. Γιάννου ο κ. Σόντρας βρισκόταν στο ίδιο δίλημμα παλαιότερα και από την σιγουριά της νίκης εν τέλει οδηγήθηκε σε ήττα. Λέτε να συμβεί και με τον κ. Γιάννου το ίδιο; Ο κ. Μουράτογλου και ο κ. Γκιούρος καραδοκούν!!!

Ακόμα ένα πρόσωπο που έχει εκδηλώσει επίσημα το ενδιαφέρον του για την διεκδίκηση του Δήμου Έδεσσας και κατά γενική ομολογία έχει ταράξει τα νερά της πόλης είναι ο κ. Γιάννης Τσεπκεντζής. Ένας νέος άνθρωπος ο οποίος έχει υπάρξει και στο παρελθόν Δημοτικός Σύμβουλος  με μια ομάδα νέων ανθρώπων θέλει να αλλάξει τα τοπικά δεδομένα της τοπικής αυτοδιοίκησης  συνθέτοντας έναν ανεξάρτητο πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο με υποψηφίους που θα έχουν διαφορετικές πολιτικές καταβολές στα πλαίσια όμως ενός ευρύτερου δημοκρατικού τόξου. Προς το παρόν ο στόχος αυτός δείχνει να επιτυγχάνεται και απομένει να αποδειχτεί και την ημέρα των εκλογών για την διεκδίκηση του Δήμου Έδεσσας.

Επίσης επίσημα υποψήφιος στις Δημοτικές εκλογές θα είναι και ο κ. Αντώνης Ρυσάφης  επικεφαλής της ελασσονος Αντιπολίτευσης. Ένας πετυχημένος επιχειρηματίας ο οποίος την προηγούμενη φορά κατέλαβε την τρίτη θέση στις εκλογές. Θα τον χαρακτηρίζαμε περισσότερο ως τεχνοκράτη και λιγότερο πολιτικό. Στην αρχή της νέας δημοτικής περιόδου ενώ ξεκίνησε με δυναμικό αντιπολιτευτικό λόγο στη πορεία ατόνισε, ωστόσο όμως και αυτός θα είναι ανεξάρτητος με νέους και παλιούς υποψηφίους ακόμα και από τον παλιό συνδυασμό του κ. Σόντρα .

Ερχόμαστε τώρα στο παλαίμαχο πλέον της τοπικής πολιτικής ζωής του τόπου κ. Γ.Σόντρα ο όποιος σιωπηρά και αυτός κινείται προς την κατάρτιση ψηφοδελτίου ένεκα και της απλής αναλογικής προσπαθεί να μετουσιώσει ότι μπορεί σε εκλογικό αποτέλεσμα για να βρίσκεται με οποιονδήποτε τρόπο μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Οι αποχωρήσεις από τον συνδυασμό του είναι αρκετές από τον πάλαι ποτέ ισχυρό ψηφοδέλτιο νίκης και παρότι ακούγεται ότι κάποιο του ζητούν να αποσυρθεί .

Επιπλέον ένας ακόμα παλιός αυτοδιοικητικός με εμπειρία στα τοπικά πράγματα ο κ. Δ.Φαρμούζης επιζητά και αυτός να είναι υποψήφιος. Δεν γνωρίζουμε τι ψηφοδέλτιο θέλει να δημιουργήσει και τι καινούριο έχει να παρουσιάσει στους πολίτες. Πολλές φορές έχει αποπειραθεί κατά το παρελθόν να κατεβεί  ο ίδιος για υποψήφιος Δήμαρχος όμως με τα σημερινά δεδομένα μετά την πρόσφατη αθώωσή του στο δικαστήριο για την διαχείριση του Χιονοδρομικού επανέρχεται δριμύτερος.

Η ανεξάρτητη πλέον Δημοτική Σύμβουλος κ. Ε.Ταμβίσκου δείχνει ένα έντονο ενδιαφέρον για να σχηματοποιήσει  ένα ψηφοδέλτιο. Προς το παρόν αυτό δεν φαίνεται να κερδίζει έδαφος αν και είναι μια εξαίρετη επιστήμονας η χαμηλή της αναγνωρισιμότητας στις τοπικές κοινότητες δεν τις δημιουργεί προϋποθέσεις επιτυχίας. Το πιο πιθανό σενάριο είναι να συνεργαστεί και πάλι ως Δημοτική Σύμβουλος με κάποιο ανεξάρτητο σχήμα.

Ο συνδυασμός "Φυσάει Κόντρα" του Δημοτικού Συμβούλου κ. Δημητριάδη δείχνει να μην κατέρχεται πλέον στις εκλογές ως αυτόνομος όπως το 2014. Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α προσανατολίζεται στη στήριξη ευρύτερων προοδευτικών δημοτικών συνδυασμών με στόχο να είναι πρώτοι ή δεύτεροι στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών.

Η "έκπληξη" ίσως να έρχεται με το ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης" του κ. Φουνταλή. Ο οποίος μετά από 25 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στο Δημοτικό Συμβούλιο φαίνεται ότι αποστρατεύεται και την θέση του θα αναλάβει  μάλλον ο γνωστός λογιστής κ. Μ.Τσιτσάγκας μετά από πρόταση του κόμματος.

Συμπερασματικά οι δημοτικές εκλογές στο Δήμο Έδεσσας δείχνουν για πρώτη φορά να κεντρίζουν το ενδιαφέρον των πολιτών εξαιτίας της πληθώρας των υποψήφιων Δημάρχων. Σε αυτό το διάβα δεν αποκλείεται να δούμε απροσδόκητες συμμαχίες πέρα από κάθε φαντασία με σκοπό την επανεκλογή. Οι πολίτες θα φανεί αν επικροτήσουν συνδυασμούς που θα είναι υποψήφιοι στις προσεχείς εκλογές με πραγματικό πολιτικό περιεχόμενο και λόγο ή αυτούς που κατεβαίνουν για να εκπληρώσουν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες.

Τέλος η "νύφη" είναι μια και οι "μνηστήρες" αρκετοί. Ποιοι θα αντέξουν λοιπόν στις απαιτήσεις των πολιτών μέχρι το τέλος για να την κερδίσουν;

Είδομεν....  

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments