....

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟ ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ-ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ (VIDEO)

Ανείπωτη η τραγωδία που εκτυλίσσεται στο Πόρτο Χέλι, μετά το ναυτικό δυστύχημα που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής (09/08).

Αυτοβούλως και με το συνήγορό του παρουσιάστηκε στο λιμεναρχείο στο Πόρτο Χέλι, ο 44χρονος χειριστής του ταχύπλοου σκάφους που συγκρούστηκε το βράδυ της Παρασκευής με μικρό αλιευτικό στη θαλάσσια περιοχή Θυνί Αργολίδας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνδρες και να τραυματιστεί σοβαρά μία γυναίκα.

Δείτε το μοιραίο ταχύπλοο στη gallery που ακολουθεί:

porto-heli-tahyploo-1.jpg

Η σχετική ανακοίνωση του Λιμενικού αναφέρει: «Προσήλθε πρωινές ώρες σήμερα, στη Λιμενική Αρχή Πόρτο Χελίου, 44χρονος αλλοδαπός παρουσία δικηγόρου του ο οποίος επιβεβαίωσε ότι είναι ο χειριστής-ιδιοκτήτης του φουσκωτού σκάφους, που συγκρούστηκε βραδινές ώρες χθες με λέμβο στην περιοχή Θύνι Αργολίδας.»

Στο ταχύπλοο σκάφος, εκτός του χειριστή, επέβαιναν δέκα Γάλλοι τουρίστες, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους (2 άνδρες, 3 γυναίκες και 5 παιδιά). Στο πλαίσιο της προανάκρισης παραμένουν στο Λιμεναρχείο.

Η τραυματισμένη γυναίκα που βρισκόνταν στο μικρό αλιευτικό σκάφος διακομίσθηκε λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής της στο γενικό νοσοκομείο της Νίκαιας και στη συνέχεια στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» όπου πλέον νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ φέρει τραύματα στο κεφάλι και το θώρακα.

Με τη βοήθεια σόναρ αλλά και στελεχών της μονάδας υποβρυχίων αποστολών οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή συνεχίζονται για τον εντοπισμό τυχόν αγνοούμενου που μπορεί να επέβαινε στο μικρό σκάφος που βυθίστηκε.

Αυτά είναι τα θύματα

Τα τρία άτομα που επέβαιναν στην ξύλινη βάρκα ήταν αδέρφια, σύμφωνα με το argonafplia.gr. Νεκροί είναι ένας 70χρονος κι ένας 60χρονος άνδρας ενώ μάχη για τη ζωή της δίνει η δίδυμη αδελφή του δεύτερου θύματος, η οποία έχει τραυματιστεί σοβαρά.

Η γυναίκα διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου και από εκεί στο νοσοκομείο Άργους όπου και κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθεί σε μονάδα στο Γενικό Κρατικό Νικαίας. Οι δύο νεκροί και η τραυματίας είναι Ελληνες κάτοικοι της περιοχής του Κρανιδίου.

Έτσι σημειώθηκε η τραγωδία

Τα αίτια του ναυτικού δυστυχήματος, το οποίο σημειώθηκε μόλις 350 μέτρα από την ακτή παραμένουν μέχρι στιγμής αδιευκρίνιστα.

Το ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος, μήκους 12 μέτρων, στο οποίο επέβαιναν 10 Γάλλοι υπήκοοι (δύο άνδρες, τρείς γυναίκες και πέντε παιδιά), συγκρούστηκε με ξύλινο αλιευτικό σκάφος, στο οποίο επέβαιναν δύο άνδρες και μία γυναίκα, όλοι Έλληνες, κάτοικοι της περιοχής του Κρανιδίου.

Το φουσκωτό σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πέρασε κυριολεκτικά πάνω από το βαρκάκι. Το ξύλινο σκάφος βυθίστηκε. Οι δύο άνδρες ανασύρθηκαν νεκροί, ενώ η γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα οι Γάλλοι επιβαίνοντες του ταχύπλοου -οι οποίοι διέμεναν σε βίλα στο Πόρτο Χέλι και είχαν βγει για φαγητό στις Σπέτσες- είναι καλά στην υγεία τους.

Οι ενήλικοι Γάλλοι υπήκοοιυποβλήθηκαν σε μία πρώτη αλκομέτρηση με αρνητικά αποτελέσματα. Στο πλαίσιο της προανάκρισης, κρατούνται στη λιμεναρχείο στο Πόρτο Χέλι, ενώ με εντολή του Υπουργού Ναυτιλίας Ιωάννη Πλακιωτάκη, στο σημείο του συμβάντος έχουν μεταβεί ο Α' Υπαρχηγός του λιμενικού αντιναύαρχος Θεόδωρος Κλιάρης, ο Περιφερειακός Διοικητής της 5ης Περιφερειακής Διοίκησης Σπυρίδων Κοντομάρης, καθώς και ο Διευθυντής και δύο στελέχη της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων (ΕΛΥΔΝΑ), για την πλήρη διερεύνηση των συνθηκών υπό τις οποίες έλαβε χώρα το ναυτικό δυστύχημα.

Ο δήμαρχος Σπετσών, Παναγιώτης Λυράκης, λίγα λεπτά μετά την τραγωδία, μίλησε στην τηλεόραση του Open για το δυστύχημα:

 

 

 

 

Στη σφοδρή σύγκρουση στα Τρίκαλα ενεπλάκησαν κάτω από συνθήκες που διερευνώνται τρία οχήματα, τα οποία εκτινάχτηκαν σε μεγάλη απόσταση. Το συγκεκριμένο σημείο του δρόμου της παλιάς ε.ο. Τρικάλων-Λάρισας είναι στενό και ιδιαίτερα επικίνδυνο, ειδικά όταν παρατηρείται αυξημένη κίνηση οχημάτων.

Τα αυτοκίνητα μετατράπηκαν σε άμορφες μάζες και από αυτά ανασύρθηκαν δυο άτομα σοβαρά τραυματισμένα (ένας άντρας και μια γυναίκα) τα οποία και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Τρικάλων.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments