15 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΖΙ ..

Π.Α.Μ.Ε. : ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ Η ΔΥΝΑΜΗ, ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Η ΕΛΠΙΔΑ

Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο

Μέλος της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ-WFTU)

Αγ. Φιλοθέης 5β,  105 56 Aθήνα

Τηλ. 210 3301842,210 3301847,210 3833786   Fax  210 3802 864

Site: https://pamehellas.grE-mail: pame@pamehellas.grTwitter: https://twitter.com/PAMEhellas

 

ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ

Το ΠΑΜΕ χαιρετίζει την μεγάλη, καθημερινή κλιμάκωση των αγώνων των εργαζομένων σε μια σειρά κλάδους. Μέσα στον καύσωνα της ακρίβειας, του πληθωρισμού, του ιμπεριαλιστικού πολέμου και της πανδημίας η εργατική τάξη με τα συνδικάτα της παίρνει αγωνιστικές πρωτοβουλίες σε μια σειρά κλάδους βάζοντας στην προμετωπίδα το δίκαιο και υπερώριμο αίτημα για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς.

21 Ιούνη απέργησαν οι Τραπεζοϋπάλληλοι

23 Ιούνη απεργούν εργαζόμενοι στο Φάρμακο σε όλη την Ελλάδα

24 Ιούνη απεργούν οι εργαζόμενοι στα Ξενοδοχεία της Αττικής.

24 Ιούνη απεργούν οι Διανομείς στην EFood της Αθήνας, των Χανίων και της Πάτρας

24 Ιούνη κατεβαίνουν στους δρόμους οι Συνταξιούχοι με συγκέντρωση στα Προπύλαια

30 Ιούνη απεργούν οι εργαζόμενοι στα Τρόφιμα-Ποτά

Ενώ μια σειρά κλάδων βρίσκονται επίσης σε αντίστοιχες κινητοποιήσεις σε Υγεία, ΟΤΑ, ΟΑΣΘ, ΣΤΑΣΥ κ.α.Δεν υπάρχει χώρος δουλειάς που να μην βράζει από οργή και αγανάκτηση.Δεν υπάρχει χώρος δουλειάς που οι εργαζόμενοι να μην αγωνιούν για την ακρίβεια, την ανασφάλεια, τη φοροληστεία, τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Ενώ οι εργαζόμενοι στους κλάδους είναι σε κινητοποιήσεις, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ στέλνει κείμενο συμφωνίας με τους εργοδότες για παράταση της αθλιότητας των μισθών και του κατώτερου μεροκάματου μέχρι τον Ιούνη του 2023. Θυμίζουμε σε όλους την πρόσφατη συνάντηση ΓΣΕΕ - εργοδοτών στην οποία δεν αποδέχτηκαν καμιά συζήτηση για αυξήσεις στους μισθούς και τα μεροκάματα.

Οι μισθοί στην Ελλάδα σήμερα παραμένουν σε επίπεδα χαμηλότερα από ότι πριν 10 χρόνια ενώ το κόστος ζωής έχει εκτοξευθεί.Οι λογαριασμοί του Ηλεκτρικού έρχονται παραπάνω από τον μισθό ενός εργαζόμενου. Πολύ πιο δύσκολη είναι η κατάσταση για νέους εργαζόμενους, που τσακίζονται από τις ελαστικές μορφές εργασίας και τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, αλλά και τους χιλιάδες μετανάστες εργάτες που πέφτουν θύματα της πιο άγριας εκμετάλλευσης.

Η περίοδος της πανδημίας απέδειξε ποιοι είναι αυτοί που παράγουν, ποιοι με την δουλειά τους και τον ιδρώτα τους τραβούν την κοινωνία προς τα μπρος και ποιοι, μια μικρή μειοψηφία εκμεταλλευτών, επιχειρηματικών ομίλων μας ξεζουμίζει για να συνεχίσει να ζει στον πλούτο και την χλιδή.Ταυτόχρονα αποδείχθηκε ότι με οργάνωση, αγώνα και αλληλεγγύη οι εργαζόμενοι μπορούν να ανατρέψουν την κατάσταση. Να βάλουν εμπόδια στους αντεργατικούς σχεδιασμούς, να βγουν στην αντεπίθεση και να νικήσουν εργοδότες, πολυεθνικές και κυβερνήσεις που τους υπηρετούν.

Κινητοποιήσεις, απεργίες, διαδηλώσεις για αυξήσεις στους μισθούς ξεσπάνε σε όλη την Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο.

EFOOD, COSCO, ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ ΗΤΑΝ Η ΑΡΧΗ. ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΡΑ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ

Τώρα είναι η ώρα της μαζικής, πανεργατικής δράσης των εργαζομένων.

Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας.

Η Πανελλαδική Σύσκεψη του ΠΑΜΕ που ολοκληρώθηκε μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας, με τη συμμετοχή 2000 αντιπροσώπων από 506 συνδικαλιστικές οργανώσεις και την ξεχωριστή συμμετοχή 31 ξένων αντιπροσωπειών από 19 χώρες ανέδειξε τις νέες τεράστιες δυνατότητες που υπάρχουν για κλιμάκωση του αγώνα.

Με το σύνθημα «στην οργάνωση η δύναμη, στον αγώνα η ελπίδα», τα νέα συνδικάτα που συμμετείχαν για πρώτη φορά ένωσαν την πείρα και τη δράση τους με τα συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Οι αποφάσεις της Πανελλαδικής Σύσκεψης πρέπει και μπορούν να γίνουν όπλο για το κάθε συνδικάτο, για να περάσει ο διεκδικητικός αγώνας σε πιο αναβαθμισμένο επίπεδο, για να μη μείνουμε απροετοίμαστοι στη νέα κρίση, για να μη γίνουμε κρέας στα κανόνια των ιμπεριαλιστών και παιχνίδι τους πάνω στους δρόμους των ανταγωνισμών τους.

Τώρα κάθε σωματείο να βρεθεί στους χώρους δουλειάς. Μαζικά να ξεσηκώσουμε κύμα αγωνιστικώνδράσεων για αυξήσεις στους μισθούς.Κανένας εργαζόμενος μόνος. Όλοι να έρθουμε σε επαφή με τα σωματεία μας. Να γίνουμε μέλη, να πάρουμε μέρος στον αγώνα, να γνωρίσουμε την τεράστια δύναμη της οργανωμένης, συλλογικής δράσης.

Έλα τώρα σε επαφή με την Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Νομού Πέλλας στον Ιδιωτικό Τομέα.

Επικοινωνία: 6936116086

 

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ

ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ- ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ

ΤΩΡΑ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments