....

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΓΙΑΣ ΣΚΕΠΗΣ ΕΔΕΣΣΗΣ ΜΕ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ Θ.ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΝΙΚΕΙΟ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ [ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ]

 

 

Την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου στον πανηγυρίζοντα Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Δοξολογία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ. Μετείχαν όλοι οι κληρικοί της πόλεως, ενώ τις αρχές εκπροσώπησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Ι. Τζαμτζής, ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δ. Γιάννου, ο Διοικητής της 2ης ΜΚ Μεραρχίας Υποστράτηγος Σ. Κωστάκογλου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας Π. Περδικάτσης, εκπρόσωποι της εκπαίδευσης και των άλλων τοπικών αρχών και φορέων.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμανδρίτης Εφραίμ Ανθίμου, αναφερόμενος στην Σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου ως Υπερμάχου Στρατηγού των Ορθοδόξων καθώς και στον τρόπο με τον οποίον η Παναγία βοήθησε του Έλληνες κατά την εποποιία του 1940.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε επινίκειος Δοξολογία, κατά την οποία τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας. Στην συνέχεια τελέσθηκε από τον Σεβασμιώτατο η καθιερωμένη Επιμνημόσυνος Δέησις στο Ηρώο της πόλεως.

 

 

 


 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΒΙΝΤΕΟ

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments