....

ΠΑΣΟΚ: ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, φιγουράρουν υποψήφιοι βουλευτές, γόνοι πολιτικών οικογενειών με παράδοση.

 
Το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε το 82% περίπου των ψηφοδελτίων του το μεσημέρι της Κυριακής στα οποία κυριαρχεί κατά 63% η ανανέωση, ενώ όπως είπε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ψηφοδελτίων του κόμματος, Βαγγέλης Αργύρης, υο 31% των υποψηφίων είναι κάτω των 45 ετών, και το 92% έχει πανεπιστημιακή εκπαίδευση, με το 12% να κατέχει διδακτορικό δίπλωμα και το 30% μεταπτυχιακό δίπλωμα».
 
ΠΟΛΙΤΙΚΗ  29/01/2023  15:56
ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Οι υποψήφιοι βουλευτές στις επικείμενες εκλογές
ΠΟΛΙΤΙΚΗ  29/01/2023  18:36
Ανδρουλάκης στην Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ: Έχουμε χρέος να σηκώσουμε το ιστορικό βάρος των αγώνων πολλών γενεών
Ανάμεσα στα 350 ονόματα που ανακοινώθηκαν, ορισμένα από αυτά είναι γνώριμα. Είναι παιδιά πολιτικών που αναδείχθηκαν κυρίως μέσα από το ΠΑΣΟΚ σε προηγούμενες δεκαετίες. Τώρα τη σκυτάλη αναλαμβάνουν οι νεαρότερες γενιές. Κάποιοι εξ αυτών είναι πασίγνωστοι: Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου για παράδειγμα. Αλλά και ο Παύλος Γερουλάνος (υποψήφιος στην Α' Αθηνών) που έχει ρίζες πολιτικές στην οικογένειά του. Ο πατέρας του, Μαρίνος Γερουλάνος, ήταν ανιψιός του πρωθυπουργού Δ. Μάξιμου.
 
Ο Παύλος Γερουλάνος, με σπουδές στο Χάρβαρντ και στο MIT, υπήρξε στενός συνεργάτης του Γ. Παπανδρέου από το υπουργείο Εξωτερικών. Έχει χρηματίσει γ.γ. Απόδημου Ελληνισμού, βουλευτής Επικρατείας, υπουργός Πολιτισμού, ήταν υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Ο Παύλος Γερουλάνος είναι υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην Α' Αθηνών.
 
 
Ο Παύλος Γερουλάνος / Φωτογραφία: Giorgos Zachos / SOOC
 
Ο Δημήτρης Οικονόμου, ο 43χρονος σύμβουλος επιχειρηματικού σχεδιασμού, είναι γιος του πρώην αναπληρωτή υπουργού, βουλευτή και στελέχους του ΠΑΣΟΚ, Παντελή Οικονόμου. Ο Δημήτρης Οικονόμου είχε ξανακατέβει το 2019 και κινείται δραστήρια. Είναι υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ στην Α' Αθηνών.
 
 
Ο Δημήτρης Οικονόμου
Ο Γιώργος Γιάνναρος είναι γιος του ιστορικού στελέχους του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ Γρηγόρη Γιάνναρου και είναι υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην Α' Αθηνών.
 
Η Ρωξάνη-Ευαγελία Μπέη Καραμπότσου, είναι κόρη του διατελέσαντος δημάρχου της Αθήνας, Δημήτρη Μπέη. Είναι δικηγόρος, και υποψήφια στην Α' Αθηνών με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.
 
 
 
Η Ρωξάννη Μπέη
Η Κέλλυ Σταμούλη, είναι δικηγόρος, κόρη του Γιάννη Σταμούλη, ιδρυτικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, που είχε διατελέσει ευρωβουλευτής και πρώτος εκλεγμένος νομάρχης Βοιωτίας και είναι υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην Α' Αθηνών.
 
 
Η Κέλλυ Σταμούλη
Β’ Πειραιά: Κατέρχεται ο Δημήτρης Διαμαντίδης, γιος του πρώην υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Διαμαντίδη, που εκλεγόταν στην περιοχή αδιαλείπτως από το 1989 έως το 2012. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης είναι οικονομολόγος και υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στη Β' Πειραιώς
 
 
 
Αριστερά ο Δημήτρης Διαμαντίδης με τον πατέρα του, Γιάννη (δεξιά)
Δυτική Αθήνα: Η νυν βουλευτής και αναπληρώτρια κοινοβουλευτική εκπρόσωπος Νάντια Γιαννακοπούλου είναι κόρη του πρώην βουλευτή Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Γιαννακόπουλου. Διετέλεσε γ.γ. του υπουργείου Περιβάλλοντος. Εξελέγη αρχικά δύο φορές στη Μεσσηνία (2009-2012), ενώ το 2019 μετακόμισε στην περιφέρεια της Β2 του Δυτικού τομέα Αθηνών, όπου και κατάφερε να εκλεγεί. Η Νάντια Γιαννακοπούλου, είναι δικηγόρος και υποψήφια στον Β2' Δυτικό Τομέα Αθηνών με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.
 
 
Η Νάντια Γιαννακοπούλου / Φωτογραφία: George Vitsaras / SOOC
Στη Β’ Θεσσαλονίκης κατεβαίνει υποψήφιος ο Θανάσης Γλαβίνας, διευθυντής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ. Είναι γιος του πρώην βουλευτή του κόμματος Γιάννη Γλαβίνα. Είναι δικηγόρος και υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στη Β ́ Θεσσαλονίκη.
 
 
 
O Θανάσης Γλαβίνας
Ηράκλειο Κρήτης: Εκεί κατεβαίνουν, κόντρα στον δυναμικό, πρώην βουλευτή Φραγκίσκο Παρασύρη, ο Χρήστος Στρατάκης, γιος του πρώην υφυπουργού Μεταφορών και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μανώλη Στρατάκη, καθώς και ο Φραγκίσκος Λαμπρινός, γιος του νυν δημάρχου Ηρακλείου. Ο Χρήστος Στρατάκης είναι γεωπόνος πληροφορικής και υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για τον νομό Ηρακλείου Κρήτης.
 
 
Ο Χρήστος Στρατάκης
Στα Τρίκαλα, ο Γιώργος Οικονόμου προέρχεται από πολιτική οικογένεια και μάλιστα από δύο πλευρές: Είναι γιος του πρώην βουλευτή Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Οικονόμου αλλά και γαμπρός της Σούλας Μερεντίτη, πρώην βουλευτή του νομού. Ο Γιώργος Οικονόμου είναι ψυχίατρος και υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στον νομό Τρικάλων.
 
 
 
Ο Γιώργος Οικονόμου με τον Νίκο Ανδρουλάκη
Στην Κέρκυρα κατέρχεται ως υποψήφια βουλευτής η Μαρία Δρυ, κόρη του πρώην υπουργού των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ Γιώργου Δρυ. Είναι αρχιτέκτων και επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού Κέρκυρα 180.
 
 
Η Μαρία Δρυ, υποψήφια βουλευτής ΠΑΣΟΚ στην Κέρκυρα.
Το ψηφοδέλτιο Λακωνίας δεν ανακοινώθηκε σήμερα, ωστόσο θεωρείται βέβαιο ότι θα είναι υποψήφια η Νάγια Γρηγοράκου, κόρη του πρώην υπουργού Λεωνίδα Γρηγοράκου.
 
 
 
Η Νάγια Γρηγοράκου
Με το ΠΑΣΟΚ συστρατεύεται και ο Γρηγόρης Λαμπράκης, γιος του δολοφονηθέντος βουλευτή της ΕΔΑ στη Θεσσαλονίκη το 1963. Όπως αποκάλυψε κατ' αποκλειστικότητα το iefimerida.gr ο Γρηγόρης Λαμπράκης, συναντήθηκε την περασμένη Πέμπτη στη Βουλή με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη. Μένει να φανεί εάν θα αξιοποιηθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ή σε κάποια από τις εναπομείνασες περιφέρειες που δεν ανακοινώθηκαν.
 
 
Ο Γρηγόρης Λαμπράκης<p>Πηγή: <a target="_blank" href="https://www.iefimerida.gr">iefimerida.gr</a> - <a target="_blank" href="https://www.iefimerida.gr/politiki/ta-paidia-politikon-katebainoyn-eklog...">Ψηφοδέλτια ΠΑΣΟΚ: Αυτά είναι τα παιδιά πολιτικών που κατεβαίνουν στις εκλογές - iefimerida.gr</a></p>
Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments