....

ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΚΟΨΑΝ ΤΟΝ ΛΙΑΓΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ "LATE NIGHT;"

 

 

Αλυσιδωτές είναι πλέον οι εκρήξεις στο Μαρούσι. Πέρα από τα όσα λέγονται και γράφονται τα τελευταία 24ωρα για καυγά Λάτσιου-Λιάγκα που οδηγεί τον δεύτερο εκτός ΑΝΤ1 το θέμα έχει πολύ μεγαλύτερο παρασκήνιο και διαστάσεις που σας αποκαλύπτω σήμερα.

 

 

Το «κλίμα» μεταξύ Λάτσιου – Λιάγκα ήταν στραβό από πέρσι. Και οι σχέσεις τους είχαν ψυχρανθεί. Στην αρχή της σεζόν οι απαιτήσεις του Λιάγκα για ακριβό late night έγιναν μετά βίας αποδεκτές. Γιατί; Γιατί το μπάτζετ του Θέμου και των «Αρβύλα» τα προηγούμενα χρόνια ήταν πολύ χαμηλότερο.

Ο Λιάγκας λοιπόν ΑΠΑΙΤΗΣΕ ΚΑΙ ΠΗΡΕ: Αρχισυντάκτρια με καλή αμοιβή (Γιαννακοπούλου) κειμενογράφο με υψηλή αμοιβή που στην πορεία έφυγε (Ζαχαριάδης) πάνελ με μια γνωστή τηλεκριτικό (Γραμμέλη) και δύο παρουσιαστές που έχουν ήδη διατελέσει κεντρικοί.

 

Και πάμε τώρα στο τι έφερε ο Λιάγκας στο κανάλι: Χαμηλά νούμερα, κριτικές για επιστροφή σε trash τηλεοπτικές πρακτικές, πολύ αρνητικό παράσκηνιο με καλεσμένους που δεν είδαμε ποτέ στις οθόνες μας (Ρέμος, Κολέτσα) και ακόμη περισσότερα αρνητικά δημοσιεύματα για τον ίδιο τον ΑΝΤ1 εν γένει.

 

Η απόφαση λοιπόν για το κόψιμό της εκπομπής του ελήφθη σε ανώτατο βαθμό διοίκησης (δηλαδή της ιδιοκτησίας) με την σύμφωνη γνώμη όλων των υψηλών στελεχών του καναλιού. Μηδενός εξαιρουμένου. Οι πληροφορίες μου λένε πως σε πολύ κλειστή σύσκεψη στέλεχος της ενήμερωσης με μεγάλη εμπειρία παραλλήλισε την απομάκρυνση Λιάγκα με τα πολιτικά λέγοντας πως «τον έφαγε η κοινωνία». Εννοώντας πως δεν έχει πια δηλαδή σε κανένα επίπεδο την αποδοχή του τηλεοπτικού κοινού.

Οι χθεσινοβραδινές πληροφορίες μου λένε πως το κόψιμο του «Late Night» ανακοινώθηκε στον Λιάγκα από τον Γιάννη Λάτσιο αμέσως μετά την επιστροφή του παρουσιαστή από το ταξίδι του στις ΗΠΑ. Με την αιτιολογία όπως αυτή διέρρευσε προς τα έξω ο ΑΝΤ1 πως δηλαδή «αλλάζει όλη του την late night χωρίς να εξαιρείται ο Γρηγόρης Αρναούτογλου».

Με δεδομένο πως όπως διαρρέεται αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιο concept για τον Λιάγκα και πως το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι οι δύο πλευρές θα ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες τις συζητήσεις για το πρόωρο «σπάσιμο» του συμβολαίου.

Κάτι που μάλλον επιθυμεί όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα και ο Γιώργος Λιάγκας ώστε να είναι ελεύθερος τηλεοπτικά μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών για να αποφασίσει στη συνέχεια το επόμενο τηλεοπτικό του βήμα.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments