....

ΠΡΩΤΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ ΣΕ ΒΕΡΟΙΑ ΚΑΙ ΦΛΩΡΙΝΑ

Πρόκειται για 49χρονο που γύρισε πριν από δέκα ημέρες από την Αμερική

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Ημαθία ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. Η ημερήσια έκθεση για τον COVid-19 που αναρτάται καθημερινά στη σελίδα του, έβαλε σήμερα και την Ημαθία στον χάρτη με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, αναφέροντας πως πλέον μετράει το πρώτο κρούσμα.

Όπως αναφέρει το veriotis.gr, πρόκειται για άνδρα ηλικίας 49 ετών από Βέροια, ο οποίος επέστρεψε  πριν δέκα μέρες από επαγγελματικό ταξίδι στο εξωτερικό και συγκεκριμένα από την Αμερική. 

Ο άνδρας, κατά την επιστροφή του, έθεσε από μόνος του τον εαυτό του και τους οικείους του σε κατ' οίκον περιορισμό, ενώ τις πρώτες ημέρες παρουσίασε ήπια συμπτώματα (πυρετό και δύσπνοια). 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η εξέταση στον 49χρονο έγινε έπειτα από την ιχνηλάτηση που διενεργήθηκε στους ταξιδιώτες και προσήλθε τη Δευτέρα στο Νοσοκομείο της Βέροιας, όπου υποβλήθηκε σε εξέταση, με το αποτέλεσμα να δείχνει τελικά πως ήταν θετικός στον κορωνοϊό.

Σημειωτέων, δεν χρειάστηκε η νοσηλεία του στο νοσοκομείο και αναρρώνει στο σπίτι του, σε καραντίνα, ενώ προς το παρόν είναι καλά στην υγεία του. Έχει ξεκινήσει ήδη η απαραίτητη ιχνηλάτηση και η εξέταση των επαφών του 49χρονου.

Πηγή: veriotis

 

Το πρώτο θετικό κρούσμα στον κορονοϊό έκανε την εμφάνιση του στην Φλώρινα, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες. Πρόκειται για άνδρα  ο οποίος νοσηλευόταν από την Κυριακή, σύμφωνα με πληροφορίες, στο Νοσοκομείο Φλώρινας σε ειδικό θάλαμο απομόνωσης.  Το αποτέλεσμα του δείγματος έφτασε χθες το βράδυ. Από το Νοσοκομείο Φλώρινας τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα και ήδη ο Δήμος έχει προχωρήσει στη σύσταση επιτροπής αντιμετώπισης του κορονοιού καθώς και σε απολυμάνσεις εξωτερικών χώρων στο Δήμο Φλώρινας αλλά και υπηρεσιών.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments