....

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΤΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗΣ ΤΗΣ «ΜΙΚΡΗΣ ΔΕΗ»

Το Δημοτικό Συμβούλιο Έδεσσας καταδικάζει το σχέδιο που συζητείται εδώ και καιρό για κατάτμηση της ΔΕΗ και πώλησης της αποκαλούμενης «μικρής ΔΕΗ».

Εκφράζει την κάθετη αντίθεσή του στην επιχειρούμενη διάλυση της ΔΕΗ στο όνομα μιας ισοπεδωτικής ιδιωτικοποίησης που θίγει άμεσα την περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας.

Για εμάς όλους τους εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών ο Δημόσιος χαρακτήρας της ΔΕΗ, η ανταπόδοση στην τοπική κοινωνία παροχών λόγω των επιδράσεων – βλαβών που έχει υποστεί είναι όροι αδιαπραγμάτευτοι.

Εκτιμούμε ότι το σχέδιο Νόμου του ΥΠ.Ε.Κ.Α. με την ονομασία «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΑΣ ΚΑΘΕΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ» αγνοεί προκλητικά και κατάφωρα ζητήματα ζωτικής σημασίας για τα συμφέροντα της περιοχής που έχουν να κάνουν αφενός με την διαχείριση του νερού του ποταμού Εδεσσαίου, που διασχίζει την πόλη της Έδεσσας και καταλήγει στον Καταρράκτη Κάρανο και με τον τουρισμό μας, που βασίζεται ολοκληρωτικά στο υδάτινο στοιχείο, το οποίο σύμφωνα με το επεξεργαζόμενο σχέδιο νόμου σε καμία περίπτωση δεν θα διασφαλίζεται και αφετέρου με την αγροτική παραγωγή, η οποία θα πληγεί ανεπανόρθωτα, αφού η ροή των υδάτων θα είναι ελεγχόμενη και όχι αέναη όπως σήμερα και πλήθος άλλων θεμάτων που θα επιφέρουν άμεσες συνέπειες στην τοπική κοινωνία.

Δηλώνουμε σε όλους τους τόνους ότι ο Δήμος Έδεσσας και σύσσωμη η ευρύτερη περιοχή μας, αλλά και όλοι οι φορείς μας, θα αντιδράσουμε δυναμικά στα σχέδια αυτά.

            Το ψήφισμα αυτό ψηφίσθηκε με την υπ΄ αριθμ. 78/2014 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας στην 9η συνεδρίαση της 28ης Μαρτίου  2014.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments