....

ΣΑΚΗΣ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ: ΚΑΥΣΩΝΑΣ, ΛΙΒΑΣ ΚΑΙ 40ΑΡΙΑ – ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου.

Πολλή ζέστη, σκόνη αλλά και λίβας σε ορισμένες περιοχές, θα συνθέτουν το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ημέρες, τονίζει σε ανάρτησή του ο Σάκης Αρναούτογλου.

Όπως ενημερώνει ο μετεωρολόγος της δημόσιας τηλεόρασης, αισθητή άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες, αρχής γενομένης της Τετάρτης.

Παράλληλα και το επόμενο 24ωρο θα υπάρχουν περιοχές στη βορειοανατολική Ελλάδα όπου δεν αποκλείεται να δεχθούν κάποιες μπόρες ή και μεμονωμένες καταιγίδες.

Από το μεσημέρι της Τετάρτης και μετά, στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη δεν αποκλείεται να υπάρχουν κάποιες διάσπαρτες μπόρες ή και μεμονωμένες καταιγίδες, δηλαδή καταιγίδες μικρής έντασης και έκτασης.

Στη βορειοδυτική ορεινή χώρα, δεν αποκλείεται να βγάλει κάποιες μπόρες με κάποια αστραπόβροντα.

Στην ατμόσφαιρα θα υπάρχει έντονη θολούρα στις περισσότερες δυτικές και ηπειρωτικές περιοχές λόγω σκόνης.

Όσον αφορά στη θερμοκρασία, η ενδοχώρα ζεσταίνεται απότομα, με τις υψηλότερες θερμοκρασίες, οι οποίες θα φθάνουν τους 40 βαθμούς Κελσίου, να σημειώνονται στην Ανατολική Πελοπόννησο, τη Στερεά και τη Θεσσαλία.

Ηλιοφάνεια θα έχει η Αττική, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται μεταξύ 23 και 37 βαθμών κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Πιθανότητα να βγάλει κάποια μπόρα υπάρχει στην Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη, όπου η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 22 και 36 βαθμών κατά τη διάρκεια της ημέρας.

 

Δυνατός λίβας και καυτές αέριες μάζες

Οι υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, όπως και ο ερχομός σκόνης που θα αυξήσει τη δυσφορία σε ορισμένες περιοχές και θα δημιουργεί ένα θολό τοπίο σε ακόμη περισσότερες.

Παράλληλα, υπάρχουν ενδείξεις πως την Πέμπτη και την Παρασκευή, στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας, στα πεδινά και όχι μόνο, θα βγάλει έναν σχετικά δυνατό λίβα με τη μορφή δυτικού-βορειοδυτικού ανέμου, έναν πολύ θερμό άνεμο.

Ο συγκεκριμένος άνεμος αναμένεται να παρατηρηθεί από την Πέμπτη το μεσημέρι, την Παρασκευή, αλλά και το Σάββατο. Οι περιοχές που αναμένεται να πλήξει περισσότερο είναι η Θεσσαλία, ίσως και η Βόρεια Στερεά, αλλά και η Κεντρική και Βόρεια Μακεδονία.

Επιπλέον, πολύ θερμές αέριες μάζες θα εισβάλουν από τα δυτικά στη χώρα μας το Σάββατο, οπότε και αναμένεται περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας και πιο ισχυρός καύσωνας. Το εν λόγω καυτό κύμα υπολογίζεται πως θα αρχίσει να προσπερνάει την Ελλάδα από την Κυριακή.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

2021-06-22-202836

https://www.ieidiseis.gr/ellada/98385/sakis-arnaoytoglou-kaysonas-livas-...

 

Σχόλια - Facebook Comments