....

ΣΑΛΟΣ ΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗ ΝΑΟΥΣΑ: Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ, Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ

Να κλιμακώσουν τις αντιδράσεις τους απέναντι στις σκοταδιστικές, όπως τις χαρακτηρίζουν, πρακτικές που ακολουθεί η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων της Νάουσας έχουν αποφασίσει οι καθηγητές Ημαθίας. Αφορμή για την απίστευτη υπόθεση στάθηκε το (εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας) βιβλίο των Θρησκευτικών που εκδόθηκε επί υπουργίας Γαβρόγλου.

 

Σε πρώτη φάση, οι 3 πρώτοι διευθυντές των σχολικών μονάδων αρνήθηκαν να ανταποκριθούν στο αίτημα των Αρχών, ζητώντας να τους επιδοθεί κλήση στην οποία να τους εξηγείται για ποιο πράγμα τους κατηγορούν.
Μετά την κλήση των διευθυντών στο Α.Τ , ο νομικός σύμβουλος της τοπικής ΕΛΜΕ – η οποία με απόλυτη πλειοψηφία, όλων των μελών και παρατάξεων, τάχθηκε στο πλευρό των καθηγητών- προσήλθε στο Τμήμα προκειμένου να ενημερωθεί. Όπως λένε οι καθηγητές δεν έλαβαν καμία επίσημη εξήγηση.

Υπενθυμίζεται ότι όλα ξεκίνησαν πέρυσι τον Φεβρουάριο όταν η Ένωση Γονέων και κηδεμόνων Νάουσας κοινοποίησε μια επιστολή σε εισαγγελία, δασκάλους, διευθυντές σχολείων, βουλευτές του νομού, τον δήμαρχο αλλά και στους μητροπολίτες Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, ζητώντας τους να πάρουν θέση και να καταγγείλουν ότι το μάθημα των Θρησκευτικών δεν είναι αυτό που θα έπρεπε να διδάσκονται τα παιδιά τους, βάση των αποφάσεων που έχει βγάλει το ΣΤΕ για τα βιβλία- φακέλους που εκδόθηκαν επί υπουργίας Γαβρόγλου.

Σε εκείνη τη φάση, οι καθηγητές των σχολείων της περιοχής μη θεωρώντας υπευθύνους τους εαυτούς τους – δεδομένου ότι μοναδικός αρμόδιος για τα βιβλία που φτάνουν στα σχολεία είναι το Υπουργείο Παιδείας –και μη προφανώς αναμένοντας πειθαρχικές διώξεις για κάτι που δεν είναι υπόλογοι, δεν απάντησαν στη συγκεκριμένη επιστολή.

Όπως εξήγησε στο Dikaiologitika News o πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ημαθίας.Αλέκος Μόσχος: « Η εισαγγελία, από τη στιγμή που έλαβε αυτή την επιστολή και θέλησε να την διερευνήσει πρέπει να αποταθεί στο Υπουργείο Παιδείας και να πάρει ο, τι πληροφορία θέλει. Γνωρίζουμε ότι απευθύνθηκε στην διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ημαθίας και πήρε τις απαραίτητες πληροφορίες. Δεν υπήρχε κανένας λόγος να συνεχίσει την διαδικασία καλώντας 3 διευθυντές ως τώρα στο αστυνομικό τμήμα. Αυτό που ζητάμε εμείς είναι να μπει στο αρχείο ο φάκελος». Για τους καθηγητές της περιοχής, η κλήση εκπαιδευτικών στα αστυνομικά τμήματα είναι μια επικίνδυνη για τη δημοκρατία και την εκπαίδευση πρακτική.

Η ΕΛΜΕ Ημαθίας καλεί τους φορείς και τον Μητροπολίτη να τοποθετηθούν

Σε αυτή τη φάση, οι καθηγητές ζητούν από όλους τους φορείς που έλαβαν την επιστολή αλλά και από το Υπουργείο Παιδείας, να τοποθετηθούν για το ζήτημα. Παράλληλα, αναρωτιούνται τι θέση παίρνει στην προσπάθεια ποινικοποίησης της εκπαιδευτικής ζωής ο Μητροπολίτης Βέροιας, δεδομένου ότι το θέμα αφορά το μάθημα των Θρησκευτικών.

Όπως πιστεύουν οι ίδιοι, ο ιερέας πατήρ Νικόλαος Παπαθεοδώρου ο οποίος είναι πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων, είναι πολύ δύσκολο να παρέκαμψε το Μητροπολίτη Βέροιας και να προχώρησε σε αυτήν την καταγγελία εν αγνοία του και χωρίς την συγκατάθεσή του.

Τέλος, όπως σημειώνουν οι δάσκαλοι, και την περασμένη σχολική χρονιά οι καθηγητές έλαβαν σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης τα βιβλία που είχαν εκδοθεί επί Γαβρόγλου χωρίς καμία ειδική παρατήρηση ή σημείωση για παράλειψη ύλης.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments