....

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ – ΠΕΛΛΑΣ: ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ – ΠΕΛΛΑΣ

ΤΜΗΜΑ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΛΑΝΑΡΑ 56, 59200, ΝΑΟΥΣΑ

2332 022230 ΗΜΑΘΙΑ:6973657764 ΠΕΛΛΑ: 6936116086

ergatiko.kentro.naousas@gmail.com

 

 

Συνάδελφε, Συναδέλφισσα, Σε καλούμε να Οργανωθείς στο Σωματείο σου!

Μην περιμένεις σωτήρες. Πάρε τώρα τη ζωή σου στα χέρια σου!

 

Σταματημό δεν έχουν οι καταγγελίες εργαζομένων για τα «κόλπα» που χρησιμοποιεί η εργοδοσία προκειμένου να κερδίσει από τον δικό μας κόπο και ιδρώτα!

Αφού μας ξεζουμίζουν με τα ατελείωτα ωράρια, την δουλειά τις Κυριακές και τις Αργίες, αφού μας θέλουν να δουλεύουμε σαν σύγχρονοι σκλάβοι με μισθούς ψίχουλα και χωρίς ουσιαστικά δικαιώματα, πνιγμένοι στον φόβο και στην ανασφάλεια, δεν βάζουν φρένο ούτε τότε. Με τερτίπια κάθε είδους, πατώντας στον φόβο των εργαζομένων που τον βαφτίζουν «κοινή συμφωνία μετά από συζήτηση», μας κλέβουν σε όλα, από το μεροκάματο και τα ένσημα, μέχρι τα δώρα και τα επιδόματα.

Συνθήκες εργασίας που δεν θυμίζουν σε καμία περίπτωση την ανάπτυξη για την οποία μας μιλάνε. Ζωή μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς που καθημερινά αποτυπώνει την βαρβαρότητα μιας ανελέητης εκμετάλλευσης.

Σας καλούμε να κρατήσετε ψηλά το κεφάλι!

Να μην υποχωρήσουμε!

Να μη μας πάρει από κάτω αυτό που ζούμε κάθε μέρα στη δουλειά και στο σπίτι μας. Μη μείνουμε στο σιχτίρισμα, μην πελαγώνουμε γενικά και αόριστα χωρίς να κάνουμε την αγανάκτηση μας οργή και αγώνα. Η ανεργία, η καθημερινή απειλή της απόλυσης, η κατηφόρα στους μισθούς, η ανασφάλιστη εργασία, η ακρίβεια, η συλλογή από απλήρωτους λογαριασμούς και φόρους, τα συνεχόμενα χαράτσια και τα χρέη στις τράπεζες, δεν αντιμετωπίζονται με κατάρες και μιζέρια. Αυτό θέλουν όσοι έχουν συμφέρον να μας καταδικάσουν μόνιμα στην εξαθλίωση, να είμαστε δούλοι στο σύγχρονο σκλαβοπάζαρο που στήνουν.

Δεν πρέπει να μας τσακίσει η απόγνωση και η απογοήτευση, η λογική πως “ότι και να κάνουμε τίποτα δε γίνεται”.

Να μην τους περάσει!

Πρέπει να μεταφέρουμε το φόβο και το άγχος στα αφεντικά.

Ανοργάνωτος εργαζόμενος =εργαζόμενος χωρίς φωνή =ήρεμη και ανακουφισμένη εργοδοσία. Να την ανησυχήσουμε. Να τρέμει στο βηματισμό μας.

Συνταγές και εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν. Όλοι εμείς που παλεύουμε μέσα από το σωματείο μας, κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για να πλησιάσουμε όλους τους συναδέλφους, να τους απλώσουμε το χέρι και όλοι μαζί να ξεπεράσουμε το φόβο και την απογοήτευση, να αντιπαλέψουμε ενωμένοι την μεγαλοεργοδοσία, τις πολιτικές των επιχειρηματικών ομίλων, αλλά και τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που θέλουν να  φρενάρουν κάθε μας προσπάθεια.

Για να γίνουμε πιο αποτελεσματική δύναμη στην πάλη απέναντι στους αντεργατικούς νόμους. Για να διεκδικήσουμε μισθούς και ασφαλιστικά δικαιώματα αντίστοιχα με τις απαιτήσεις και τις δυνατότητες της εποχής μας. Για να τσακίσουμε κάθε προσπάθεια εκβιασμού ή τρομοκρατίας από την εργοδοσία.

Τα δικαιώματα μας κατακτήθηκαν με αγώνες, με συμμετοχή και οργάνωση. Να ανασυνταχθούμε, για να πάρουμε πίσω ό τι χάσαμε αλλά και να τα διευρύνουμε με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Οργανώσου στο σωματείο σου!

Πάρε τη ζωή σουστα χέρια σου!

Όχι μόνος και ατομικά.

Πάλεψε συλλογικά, οργανώσου στο σωματείο, δώσε δύναμη στη δύναμη σου! Κανένας δεν μπορεί να σε κοροϊδεύει και να παίζει παιχνίδια στην πλάτη σου, αρκεί να καταλάβεις την δύναμη σου στην οργάνωση, στον κοινό αγώνα με τους υπόλοιπους συναδέλφους σου.

Εργαζόμενοι χωρίς οργάνωση είναι φτερό στον άνεμο σε κάθε επίθεση.

Κάθε ένας μόνος του είναι αδύνατος.

Όλοι μαζί συλλογικά μπορούμε να φέρουμε τα πάνω-κάτω.

Για να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε αυτό που μας αξίζει…

ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ – ΖΩΗ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments