....

ΣΤΑΘΗΣ ΚΑΣΤΕΡΙΔΗΣ: ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΗΘΟΣ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ 26ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΗΘΟΣ ΕΛΕΙΠΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Αποχώρηση από συνεδρίαση για την παράταξη «Πέλλα – Δήμος για όλους»
 
Δυστυχώς για ακόμη μια φορά το πολιτικό ήθος απουσίαζε από την συνεδρίαση της 26ης Ιανουαρίου με αποτέλεσμα την αποχώρηση της παράταξης μας ΠΕΛΛΑ-ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ από την συνεδρίαση του Δ.Σ Πέλλας σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
Αιτία ήταν το γεγονός ότι στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιου που έγινε στις 14-12-2020 κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού του Δήμου οικ. έτους 2021, με έντεχνο και μη νόμιμο τρόπο μας καταχώρησαν ως παρόντες τους συμβούλους, ενώ στην πραγματικότητα ήμασταν απόντες!
Ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρθηκαν δεν ήταν ούτε ενδεδειγμένος, ούτε δημοκρατικός!
 Ήταν προσβλητικός και απαξιωτικός προς τα μέλη του Δ.Σ. και κατά την άποψή μας παράνομος. Η «περίεργη» δικαιολογία πως επειδή οι συνεδριάσεις γίνονται μέσω διαδικτύου «μπερδευόμαστε» λίγο είναι αστεία στην άσκηση της πολιτικής. Ο χρόνος παρουσίας ή αποχώρησης ισχύει το ίδιο και έχει την ίδια πολιτική βαρύτητα κι ας υπάρχει καθυστέρηση στην σύνδεση. Μην ξεχνάτε κ. Στάμκο ότι για 10 λεπτά καθυστέρησης εκλεγήκατε δήμαρχος το 2010!!!
Συγκεκριμένα στις 14-12-2020 κληθήκαμε να συνεδριάσουμε δύο φορές μέσω τηλεδιάσκεψης, μία για την ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος 2021 και λοιπών θεμάτων και αμέσως μετά για την ψήφιση του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2021. Άρα δυο φορές η δήλωση παρουσίας.
Κατά την 1η συνεδρίαση που συμμετείχαμε όλοι οι δημοτικού σύμβουλοι (41) στο σύνολο, κατά του Τεχνικού Προγράμματος ψήφισαν 25 μέλη. Δηλαδή όλη η αντιπολίτευση. Υπέρ ψήφισαν 16 δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του Δημάρχου.
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ και πριν προλάβουμε να πούμε ότι δεν θα συμμετέχουμε στην δεύτερη συνεδρίαση του Δ.Σ. αφού δεν ψηφίσαμε το τεχνικό πρόγραμμα (άρα δεν μπορούσε να συζητηθεί ο προϋπολογισμός) ξεκίνησε την διαδικασία. Όταν το αντιληφθήκαμε κάναμε παρέμβαση και δηλώσαμε ότι η παράταξη μας δεν συμμετέχει στην συνεδρίαση καθόλου, θεωρήστε μας απόντες! Δεν επιθυμούμε…
Αν η συνεδρίαση ήταν δια ζώσης θα έπρεπε όσοι συμμετείχαν να υπογράψουν για την παρουσία τους.
Η απάντηση του Προέδρου ήταν «ΝΑΙ κλείστε τις κάμερες»  πράγμα που έγινε. Συνεπώς μετά από αυτό δεν συμμετείχαμε, ούτε στην συζήτηση, ούτε στην λήψη σχετικής απόφασης. Και ξαφνικά ο Πρόεδρος στην έκδοση της σχετικής απόφασης του προϋπολογισμού θεώρησε ότι ήμασταν παρόντες, εφόσον με την λήξη της 1ης συνεδρίασης δεν κλείσαμε τις κάμερες και παρόλο που ο ίδιος δέχθηκε την πρόταση τοποθέτησής μας περί μη συμμετοχής στο Δ.Σ.
Όλα τα παραπάνω αναδεικνύουν την αλαζονεία της εξουσίας και αποδεικνύουν, αφενός την δυσλειτουργία του συστήματος της τηλεδιάσκεψης και αφετέρου τον τρόπο εκμετάλλευσης της, ώστε η παρουσία ή απουσία σου να χρησιμοποιείται για τον σκοπό που εξυπηρετεί την συμπολίτευση.
Για τους λόγους απαξίωσης και εμπαιγμού, του θεσμικού μας ρόλου τον οποίο θέλουμε να προστατεύσουμε, διαμαρτυρόμαστε και το πράξαμε με την αποχώρηση μας από την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Πέλλας στις 26/1/2021.

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΠΕΛΛΑ - Δήμος για όλους»
Στάθης Καστερίδης

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments