..

ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

Η αλήθεια είναι πως πολλοί οδηγοί αρχίζουν να παραπονιούνται για τα ηλεκτρονικά συστήματα στα σύγχρονα αυτοκίνητα, καθώς τα βρίσκουν ενοχλητικά και θα ήθελαν να μπορούν να τα απενεργοποιήσουν.

Αυτό φαίνεται πως συμβαίνει και με τους ιδιοκτήτες των τρακτέρ οι οποίοι έχουν απηυδήσει με όλες αυτές τις τεχνολογίες των σύγχρονων τρακτέρ. Μάλιστα λένε πως τα τρακτέρ είναι εργαλεία για αυτούς και όχι απλώς μέσα μεταφοράς και πρέπει να μπορούν να τα φτιάχνουν αν πάθουν κάτι και όχι να περιμένουν εξειδικευμένους τεχνικούς και πανάκριβα ανταλλακτικά…

Δείτε ποια μεγάλη ιαπωνική μάρκα που ήρθε στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας!

Ακόμη και μικροζημιές λένε πως κοστίζουν ακριβά και δεν είναι εύκολα επιδιορθώσιμες, ενώ στα τρακτέρ της δεκαετίας του ’70 και του ’80 μπορούσαν να κάνουν αρκετές επιδιορθώσεις μόνοι τους.

Και προσέξτε μιλάμε για μοντέρνους αγρότες στην Αμερική, οι οποίοι πλέον αναζητούν διαρκώς παλιά τρακτέρ στις αγορές μεταχειρισμένων και έτσι η αξία τέτοιων μηχανημάτων έχει ανέβει δραματικά.

Αυτό που κάνουν σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα (οι πιο προχωρημένοι) είναι να εγκαθιστούν στα παλιά τρακτέρ σύστημα ελέγχου πλοήγησης GPS και έτσι να κάνουν την δουλειά τους χωρίς το άγχος της μηχανικής βλάβης. Μια βλάβη η οποία ακόμη και αν έρθει θα μπορούν να επιδιορθώσουν μόνοι τους ή με τη συνδρομή κάποιου γειτονικού συνεργείου.

Όλη η αλήθεια και το παρασκήνιο για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Όπως εξάλλου λένε χαρακτηριστικά, μπορεί τα νέα τρακτέρ να είναι εξαιρετικά σύγχρονα και προηγμένα, η χρήση τους όμως δεν έχει αλλάξει και ο βασικός σχεδιασμός τους παραμένει ίδιος δεκαετίες τώρα. Ακόμη και ένα τρακτέρ 40 ετών κάνει την ίδια δουλειά με ένα σημερινό τρακτέρ.

Βλέποντας λοιπόν αυτή την εξέλιξη στην Αμερική, δεν πιστεύουμε πως η Ευρώπη και οι αγρότες της θα αποτελέσουν εξαίρεση. Το ίδιο εξάλλου λίγο πολύ ισχύει και στην χώρα μας όπου, ειδικά στα χωριά, δεν βλέπεις νέα τρακτέρ.

Μένει να δούμε αν και στα αυτοκίνητα στο μέλλον οι οδηγοί θα θέλουν πολλοί παλιότερα μοντέλα και θα τους βάζουν ένα tablet στο εσωτερικό, για να αποφύγουν όλα αυτά τα τεχνολογικά συστήματα που πολλοί βρίσκουν ενοχλητικά.

Χρειάζεται ζέσταμα ο κινητήρας του αυτοκινήτου τον χειμώνα; Ο ειδικός μας απαντάει

Όπως και να έχει το σίγουρο είναι πως δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τις τάσεις της αγοράς και είναι πολύ πιθανό στο μέλλον να δούμε τα αυτοκίνητα παλιότερων δεκαετιών (σε καλή κατάσταση) να αυξάνουν την αξία τους. Βέβαια αυτό δεν είναι κάτι πολύ πιθανό, καθώς στα αυτοκίνητα η επισκευή δεν είναι τόσο δύσκολη αφού κυκλοφορούν ως επί το πλείστον σε αστικά κέντρα και οι εξειδικευμένοι τεχνικοί δεν είναι δυσεύρετοι.

Από την άλλη, η στροφή σε παλαιότερα αυτοκίνητα δεν θα ήταν εύκολη, καθώς η νομοθεσία για τις εκπομπές ρύπων είναι πιο αυστηρή με τα αυτοκίνητα και δεν θα είναι και πολύ συμφέρουσα λύση να κυκλοφορεί κάποιος με παλιό αυτοκίνητο, όπως όλα δείχνουν…

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments